Vadgesztenye az erek egészségéért? Hogyan segít?

Természetes – mesterséges, szerves – szervetlen videósorozatunk következő részében Nagy Zsolt egy növényi hatóanyagot hozott. Előző cikkünkben, videónkban a visszerekről volt szó és arról, hogy a Diozmin hogyan segíthet a probléma megszüntetésében. Ennek folytatásaként hoztuk nektek a következő témát, ami nem más, mint a vadgesztenye.

Cikkünkben a vadgesztenye hatóanyagáról, az eszcinről lesz szó. Ez a hatóanyag nagyon sok mindent befolyásol a szervezetünkben, ami jótékonyan tud hatni az ereink állapotára.

Noradrenalin

A noradrenalin ugyanolyan vegyület, mint az adrenalin. Felpörgeti a szervezetet, összehúzza az ereket és jön az “üss vagy fuss” effektus, vérmérséklettől függően kinél ez, kinél az. A noradrenalin gyakorlatilag tehát egy felfokozott állapotot eredményez. Míg az adrenalin megemeli a vérnyomást, addig a noradrenalin olyan szabályozó hatással van a szívre, hogy gyakorlatilag ugyanolyan szinten tudja tartani a vérnyomást, mint a megszokott. Ebből adódóan nyugodtabban használhatják azok is, akiknek vérnyomásproblémái vannak.

Prosztaglandin

Az előzőekhez hasonlóan ez a vegyület is az erek állapotára lesz hatással. Szabályozza az erek ernyedtségét, feszülését. Visszeres problémák esetén gyakran fordul elő tombózis is. A prosztaglandin abban segít, hogy a vérlemezkék ne tudjanak összecsapódni, ezáltal ne alakulhasson ki véralvadás az erekben.

A vadgesztenye hatását vizsgáló kutatások

A videóban szereplő első kutatásban 240 embernek adtak 12 héten keresztül napi 50mg eszcint. A tanulmányban lábödémában szenvedő emberek vettek részt, akik 12 hét után jelentős javulásról számoltak be. Az elért eredmény egyenértékű azzal az eredménnyel, amit egy kompressziós harisnya használata eredményezne. A különbség az, hogy az eszcin jóval kényelmesebb megoldás lehet, hiszen nem kell állandó jelleggel egy csúnya, kényelmetlen harisnyát hordanunk, amihez ráadásul még csak szoknyát sem vehetünk fel.

Egy másik kutatásban 5000 embert vizsgáltak. A résztvevők arról számoltak be, hogy a kellemetlen, sokszor elviselhetetlen lábfájdalom nagy mértékben lecsökkentek. Sokan közülük elégedetten konstatálták, hogy gyakorlatilag teljesen megszűnt a korábban zavaró, kellemetlen fájdalom. A lábfeszültség esetében hasonló eredményekről számoltak be az alanyok.

Úgy gondolom, hogy ezek eléggé meggyőző adatok ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálnotok ezt a hatóanyagot.

Tehát, ha szeretnétek a visszereitek állapotán javítani, segíteni valamit, akkor mindenképpen próbáljatok ki valami olyan hatóanyag tartalmú készítményt, ami több féle növényt kombinál, mert ezek még erősíteni is fogják egymás hatásait.

Ha például diozminnal, áfonyával kombináljátok az eszcint, akkor még jobb eredményeket érhettek el.