Bioflavonoid - Miért hasznos? Miben segít?

Természetes – mesterséges, szerves – szervetlen videósorozatunk harmadik részében Nagy Zsolt a bioflavonoid fontosságáról beszél. Kitér arra, miért fontos az erek állapotának megfelelő karbantartása és beszél arról is, hogyan tehetünk ellene.

Már Szent-Györgyi Albert is foglalkozott a témával, a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásai során. A tudós szerette volna lecsökkenteni a hajszálerek áteresztő képességét.

Az első bioflavonoid kutatások

Az első próbálkozásai során egy tisztítatlan C-vitamin vegyületet használt. Ezek nagyon sikeresek voltak, nagyon jó eredményeket ért el velük. Éppen ezért úgy gondolta, hogy ha letisztítják ezeket a vegyületetek és csak és kizárólag C-vitamin lesz majd bennük, akkor még jobb eredményeket érhetnek majd el. Tévedett.

Az általa alkalmazott tisztított C-vitamin erre a problémára egyáltalán nem volt jó megoldás, hiszen semilyen hatással nem volt az erekre. Mikor jobban megvizsgálta az eredeti oldatot, rá kellett jönnie, hogy az a C-vitaminon kívül mást is tartalmaz. Ez volt a bioflovanoid.

Bioflavonoidok

A bioflavonoidok sárgás vegyületek (flavon=sárga). Videókban Zsolt napjaink egyik legnépszerűbb bioflavonoidjáról beszél, ami nem más, mint a diozmin, amit a videóban bemutatott apró keserűnarancsból nyernek. A diozmin jellemzése során gyakran találkozhatunk a mikronizált jelzővel, ez némi magyarázatra szorulhat. A mikron picike részecske. Lényege az, hogy egy nagy sebességű légáramba egymásnak ütköztetik ezeket a részecskéket. Ezalatt körülbelül 35 mikronos méretről 5 mikronra csökkentik le a részecskéket. Ez azért jó, mert így sokkal könnyebben tudnak hasznosulni a szervezetben.

Miért is fontos a flavonoid?

Az életkor előrehaladtával egyre több problémája van az embereknek az ereik, hajszálereik állapotával. A nehéz láb érzés, a lábfájás és a visszeres duzzanatok mind az erek romlásával alakulnak ki.

A jelenségnek három fázisát különböztethetjük meg. Az első fázisban már láthatóak a hajszálerek a bőr felszínén a boka körül. A második fázisban már a lábduzzadás is megjelenik. A harmadikban pedig fekélyek, sebek jelennek meg a boka környékén.

Bioflavonoid kutatások

A videóban Zsolt több olyan kutatást is megemlít, ahol különböző bioflavonoidokat vizsgáltak. Ezek során megállapították, hogy a bioflavonoidokat, többek között diozmint és heszperidint tartalmazó készítmények hatékonyan tudták csökkenteni a duzzanatokat.

Ha legközelebb olyan készítményt keresel, ami segíhet a cikkben említett problémák csökkentésében, akkor mindenképpen egy komplex készítményt válassz. A vadgesztenye és az áfonya például nagyon jól segítheti a diozmin jótékony hatását.