Influenza ellen - 10 hatékony tipp a kezelésre! - Vitaking

Hivatalos források szerint az elmúlt napokban elkezdett igen intenzíven terjedni az influenza járvány Magyarországon.  Az influenza egy vírusos megbetegedés, melyet rossz közérzet, láz, fejfájás, köhögés, orrfolyás jellemez. A tapasztalatok szerint idén durvábbak a tünetek. Van néhány kiváló természetes mód arra, mit tehet az influenza ellen,akár megelőzésre, illetve ha már elkapta, akkor hogyan gyorsítsa meg a gyógyulási folyamatot, vagy csökkentse a tüneteket természetesen. 

1. Pihenés

Ne végezzen megerőltető izom- vagy agymunkát. Akkor gyógyul a leggyorsabban, ha pihen és alszik. Szépirodalom olvasása ilyenkor segít aludni és szépet álmodni.

2. Folyadék

Igyon napi 2-3 liter folyadékot, elsősorban vizet vagy teát. Kerülje a cukros italokat. Egy pohár cukros ital fél napra kikapcsolhatja az immunrendszert. Cukor helyett használjon Steviát vagy mézet.

3. Méz

Egyen mézet lefekvés előtt. A méznek kitűnő köhögés csillapító és alvást segítő hatása van. Közvetlenül lefekvés előtt egy evőkanálnyi mennyiség nagyon ajánlott. Természetes antibakteriális hatása miatt védi a fogakat is. Mézet mindig a méhésztől vegyen és ne a szupermarketekben!

4. Ne fogyasszon alkoholt!

Bár sokan a pálinkára esküsznek, vírusos betegség esetén ez kimondottan hátráltatja a gyógyulást.

5. Lázcsillapítás?

Csak szükséges esetben használjon lázcsillapítókat vagy fájdalomcsillapítókat. A megemelkedett testhőmérséklet a gyógyulást segíti. Inkább mérjen gyakrabban és ha 39 fölé megy a láza, akkor szedjen rá gyógyszert.

6. Friss levegő

Influenza ellen ez megelőző és terápiás értékkel is bír. Minél több időt tölt el valaki a szabadban, annál inkább ellenálló lesz a szervezete. Érdekes módon még egy kis hideg is jótékony hatással van a szervezetünk ellenálló képességére. Naponta egy gyors hideg zuhany a meleget követően régóta érvényes terápia.

Egyen olyan étrend-kiegészítőket, amik segítenek a gyógyulásban, vagy a megelőzésben.

Elsősorban vitaminok, gyógynövények és a cink alkalmas erre.

7. C-vitamin

“Bár ezt még mindig nem fogadja el az orvosi szakma, a C-vitamin ténylegesen segít megakadályozni vagy csökkenteni a nátha időtartamát. Erre a megállapításra jutott egy kutató, miután áttekintette a C-vitamin klinikai használatáról szóló, megjelent tanulmányokat amelyek a náthával voltak kapcsolatban. Jól ismert, hogy mind a fehér vérsejtek, mint a C-vitamin szintje jelentősen csökken a vérben a megfázás vagy az influenza során. Szintén érdekes észrevenni, hogy a méreganyagok, amiket a fertőzés alatt bocsátottak ki a baktériumok, gátolják a fehér vérsejt C-vitamin felvételét, amivel azt okozzák, hogy a fehérvérsejtek könnyebben rongálódnak a megfázás során.”  (PDR for Herbal Medicines, 4th Edition)

Figyelem! A segítséget ne 100-200mg C-vitamintól várja! A múlt század közepén a C-vitaminnal foglalkozó kutatók (beleértve Szent-Györgyit is) több grammnyi (több ezer mg) mennyiségekkel kísérleteztek. A híresztelések, miszerint a C-vitamin nem segít a nátha és az influenza ellen, csak azért születhetnek meg, mert nem 6000-8000 mg-tól várjuk a segítséget, hanem ennek töredékétől. Pár száz mg C-vitamin nem valószínű, hogy segíteni fog.

8. D-vitamin

Több kutatás is alátámasztotta, hogy ez jelenti az igazi védelmet az influenza ellen. Ha elég magas a vér d-vitamin szintje, akkor védetté válik a szervezet a vírusok ellen. Felmérések szerint az emberek túlnyomó része d-vitamin hiányban szenved. Napsütés, ételeink, vagy d-vitamin kapszulák útján juthatunk hozzá.

Figyelem! Ne dőljön be elsőre azoknak a reklámoknak, melyek “magas D-vitamin tartalommal” hirdetik a készítményeiket! Mindig nézze meg a hatóanyagtartalmat. A 200-400NE D-vitamin még szinten-tartásra sem elég. A 2000-4000 NE hatóanyagtartalom az amivel érdemes elindulni, de ha beütött a baj, ennek a többszörösét célszerű használni.

9. Cink

Az egyik legfontosabb nyomelem. Felső-légúti megbetegedések esetén mindig sikerrel alkalmazható. Tudományosan igazolt tény, hogy akár napokkal is képes lecsökkenteni a betegségek időtartamát és hatékonyan segíti a szervezet harcát az influenza ellen. Mennyit? Egy felnőtt embernek 10-30 mg-ot érdemes pótolni naponta. Influenza esetén hatékonyabb napi 2-3 cink rágótablettát elszopogatni.

“A cink szintén gátolja egyes vírusok, mint nátha és herpesz-vírus növekedését. A szervezet megfelelő cink-szintje különösen fontos idősebb korban. (Encyclopedia of Natural Medicine)

10. Echnacea (bíbor kasvirág)

Ma már egyre többen alkalmazzák betegség esetén, mivel az egyik legjobb gyógynövény. Hatékonyan erősíti az immunrendszert, illetve ha már bekövetkezett a baj, akkor lerövidíti a betegség időtartamát.

A legtöbb tanulmány abban is közös eredményre jutott, hogy a bíbor kasvirág (echinacea) un. rövid, gyors immunstimulálásra alkalmas. Nem okoz látványos eredményt a hónapokon át történő egyenletes fogyasztása. Egy svéd tanulmányban 246 önkéntesen végeztek azt találták, hogy a gyorsan, nagy mennyiségben fogyasztott echinacea felgyorsította a felépülést a náthából. A tanulmány szerint mindössze a tünetek megjelenésétől számított 7 napon keresztül volt értelme szedni, a további szedésének nem volt már mérhető hatása.

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép