Az első szembejövő baktérium ledönti a gyereket a lábáról? Mit tegyen?

Itt van az ősz, itt van újra. Elkezdődött az iskola, a gyermekek visszaültek az iskolapadba. Az időjárás előrejelzés szerint is  véget ért a nyár.  Közeledik a hűvösebb időszak, amire a gyermekek immunrendszerét fel kell készíteni. Az első szembejövő baktérium ledönti a gyereket a lábáról? Sőt, valamikor havonta kétszer?

Ha nem akarjuk őket recept nélkül kapható gyógyszerekkel etetni, akkor valami természetgyógyászati megoldások irányában kellene elindulni. Elővesszük a hagyományos népi gyógyászat jól bevált zseniális eszközeit. Például:

Kezelés gyógynövényekkel

Echinacea vagy más néven kasvirág

Miért hatékonyabb a kasvirág, mint más immunerősítők?

Ha valaki kasvirágot szed valamiért sokkal hatékonyabban képes felvenni bármilyen baktérium vagy vírus ellen a harcot. Sőt, a kasvirág egy olyan gyógynövény, hogy a hatása 24-32 óra alatt létrejön. Egy igen gyors hatású immunerősítő szerről van szó.  Ha már a probléma kialakult, akkor is lehet alkalmazni. A legtöbb immunerősítőt már hiába kezdi el szedni valaki, amikor a betegség már akut állapotba került. Szerezzen be kasvirág tartalmú étrend-kiegészítőt a gyereknek, hogy mindig kéznél legyen egész évben!

Bodza

Miért használjuk a bodzát felső-légúti betegségek esetén?

Egy bodzateában, amennyiben valaki úgy készíti el, ahogy azt leírja a fitoterápia, egy egész fokot tud emelni a testhőmérsékleten, még akkor is ha hidegen isszuk meg. Nem meleg tea miatt van, hanem a bodzának a hatóanyagai emelik meg a testhőmérsékletet. Ez az egyik nagyon jó tulajdonsága. Ugyanis a test hőmérsékletének emelkedése gátolja a kórokozók szaporodását. A másik az antibakteriális hatása. Ha ezt a teát szépen elkortyolgatja az ember, akkor az orrnyílásban, az arcüregben, a szájban, a torokban gyönyörű szépen fertőtleníteni fog.

Emiatt használhatjuk a bodzát, felső-légúti betegség esetén, mind gyermeknél, mind felnőtteknél.

Szibériai Ginseng

Hogyan működik a ginseng?

A ginseng nem csak testileg hat, hanem egy picit lelkileg is jobb állapotba teszi az embert, ami hozzájárul a betegség leküzdéséhez. Ha valaki ginsenget fogyaszt viszonylagos rendszerességgel, akkor az általános testi-lelki állapot jobb lesz. Ha mást nem tenne az ember, csak a mai naptól folyamatosan beletenné a ginsenget a napi étrendjébe, akkor már jelentősen észrevenné a változást. A bölcs keleti emberek ezt csinálják, ezért eszegetnek folyamatosan ginsenget.

Együtt vagy külön?

A természetgyógyászat egyik alapelve, hogy ha meg akar valaki gyógyítani egy problémát, akkor érdemes összeszedni az arra a dologra ható 3-4-5 hatóanyagot, és ezeket együtt fogyasztani. Mert ez a 3-4-5 egyben néha 20-100-szoros hatást tud produkálni, mint bármelyik külön-külön. Ez a szinergia képlete a természetgyógyászatban. Az 1+1+1 az 5, vagy 10, vagy több.

 

Vitaminok gyerekeknek

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép