Öregedési folyamatok ellen

Számos kutatás igazolta, hogy a sejteket érő oxidatív stressz, ami a szabad gyökök eredménye, az öregedési folyamatok legfőbb összetevője. A szabad gyökökkel való együttélés elkerülhetetlen. Amikor eszünk, amikor levegőt veszünk, ki vagyunk téve a levegőben lebegő szabad gyököknek. Amikor aggódunk, illetve stresszelünk vagy csak egyszerűen fokozott fizikai igénybevételnek vagyunk kitéve egy edzés vagy munka során, a sejtek maguk is károsító szabad gyököket termelnek.

Mit okoznak ezek a szabad gyökök?

  • Öregedés – a sérült sejtek felgyorsítják a folyamatot
  • Rák – Számos ráktípus esetében azonosították a szabad gyökök kiváltó hatását, mint például: máj, petefészek, méhnyakrák, tüdő, stb…
  • Cukorbetegség: a sejtek sérült mitokondriuma miatt elmaradó inzulin kiválasztás
  • Gyomor és máj betegségei: a gyomor és a máj sejtjeinek gyulladásán keresztül
  • Érelmeszesedés, az agy és a szív betegségei: az érrendszer sejtjeinek falát károsító hatás miatt
  • Bőrgyulladás vagy ekcéma: dehdratált bőr esetében fokozottan
  • Ízületi gyulladás: a reumás artritisz esetében az immunrendszer egészséges szöveteket is megtámad, nem csak a patogéneket
  • Felső légúti problémák, megfázás, asztma, érelzáródás, sztrók, Parkinson kór, magas vérnyomás, szembetegségek, köszvény, stb…, több mint 70 egyéb ismert betegség amit a szabadgyökök jelenléte okoz vagy fokozhtja azokat.

Hogyan lassíthatók az öregedési folyamatok?

Az antioxidánsok jelentik a megoldást

A képlet egyszerű: egy szabad gyök szemben egy antioxidánssal. A két molekula semlegesíti egymást.

Az antioxidáns emiatt nem minőségi hanem mennyiségi kérdés. Nem jó kell belőle, hanem sok. Ne dőljön be a különféle méregdrága “különleges” antioxidáns hatású szernek. Szedjen naponta E-vitamint, C-vitamint és Q10 koenzimet bőségesen. Minden nap, évi 365 napon át. Ez az alap.

Ha ezen felül még tartalmaz az étrended hatékony mennyiségű színes gyümölcsöt és zöldséget (áfonya, szeder, spenót, spirulina, pirospaprika, bármi ami megfogja a ruhát) az teljessé teszi a védekezést valamint hosszú és egészséges életűvé a testét.

Demecs István

természetgyógyász

 Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép