Itt van az ősz, itt van újra

Beköszöntött az ősz, a gyerekek is visszaültek az iskolapadba.  Az esték és a reggelek már hűvösebbek, és az időjárás előrejelzés szerint is a múlt héten volt utolsó igazán meleg napunk. Egyszóval túl vagyunk a nyáron, kezdődnek a dolgos őszi hétköznapok. Sok szempontból áldás ez az egészségünk számára.

Sok szempontból áldás ez az egészségünk számára.

A nyár nem egészséges!

Arra való hivatkozással, hogy itt a szünidő és a szabadságolások ideje felhagyunk még azzal kevés egészségmegőrzést támogató dologgal is, amit nagy nehezen egész év alatt bevezettünk az életünkbe.

  • Az edzőtermek panganak nyáron, sőt, több be is zár.
  • A tavaszi súlycsökkentő programunknak már nyoma sincs.
  • A szálloda, ahol a nyaralásunkat töltöttük elsöpörte két fergeteges lasagneval.
  • Amennyiben szerényebbre vettük a formát, akkor otthonról hozott tartós élelmiszerekkel próbáltunk felüdülni, de nem sikerült.
  • Még a csodálatos fagylaltok és üdítő italok sem okoztak tartós jó érzést. Mitől is okoztak volna? Főleg ha esténként megkoronáztuk a napot egy-két vitaminrabló alkoholos koktéllal!

Az emberek nagy része testileg fáradtabban, kimerültebben – és valószínűleg egészségtelenebbül – tér vissza a nyaralásból, mint ahogy elindult oda. És ennek egyik – ha nem legfőbb oka – a lazaság, amivel az ember a táplálkozását kezeli a szabadsága, illetve a nyári időszak alatt. Az esti snackpartik sem múlnak el nyomtalanul.

A lelkünk pihen a sejtjeink majd megszakadnak a munkában. Persze a kivételek erősítik a szabályt… a fentiek nem nekik szólnak.

De még a bioboltok egy része is bezár vagy vegetál ebben az időszakban. Évek óta tudják azt, hogy az emberek nyáron nagy ívben tesznek az egészségükre.

“Szerencsére”  mint minden szabadság szezonnak vége lesz egyszer. Az ősz kitűnő lehetőségeket kínál a regenerálódásra.

Szükségünk is lesz erre. Mire beköszönt a hidegebb, nyirkosabb ősz, teljesen felkészített immunrendszerrel kell várnunk a megpróbáltatásokat.

Őszi cikkeinkben ehhez szeretnénk majd néhány jó ötletet adni.

Addig is kezdje el az őszi feltöltődést! Keresse fel kedvenc vitamin, vagy gyógynövény üzletét, ahol szakértői tanácsokkal látják majd el, hogy mivel érdemes kezdeni a felkészülést!

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép