Szénanátha kezelése kálciummal és magnéziummal; allergia ellen

Van néhány természetes módszer, amelyek segítségével  könnyen és viszonylag gyorsan enyhíthetőek a kellemetlen, szénanátha okozta allergiás tünetek. Az allergia leküzdéséhez neked is segítségre van szükséged a tavaszi-nyári időszakban?

A kalcium enyhítheti az allergia tüneteit és a szervezet indokolatlan, túlreagált védekezését. Az allergiás reakció során, illetve annak elkerülése érdekében bevitt kalcium segítségével a már meglévő allergiás tünetek enyhülnek. Azoknak, akik a pollenallergia miatt szenvednek, érdemes megelőzésként vagy akár tüneti kezelésként a veszélytelen kalciumot alkalmazni a különféle gyógyszerkészítmények helyett.

Amennyiben Te nem azok közé tartozol, akik évről évre végeláthatatlannak tűnő heteken keresztül szenvednek a szénanáthától, akkor ez az üzenet nem Neked szól.

“Bevallom, én 14 éves korom óta ezzel foglalkozom. Kezdetben bekapkodtam minden gyógyszert, amit felírtak, de csupán ideig-óráig használtak. Minden évben egyre erősebbet kellett szednem, míg végül már injekciót kaptam a szezonban, olyat, amiről még a nem éppen szívbajos doki is azt mondta, hogy veszélyes a mellékhatásai miatt.”

A kezeletlen szénanátha pedig nem kellemes. Ég az ember szeme, alig tud napra menni, folyik az orra úgy, hogy néha észre sem veszi.

Akik szenvednek ettől a kellemetlen betegségtől, azok tudják, hogy nagyon nehéz átvészelni ezt a néhány hetes vagy néha hónapos időszakot. Bizonyára Te is próbálkoztál már különféle gyógyszerek szedésével a javulás érdekében. De gondoltál már valaha arra, hogy létezik ennél egyszerűbb és természetes megoldás is erre a problémára?

Valószínűleg nem. Pedig hidd el, van ilyen.

Manapság egyre növekszik a szénanátha ellen küzdők között a természetes gyógymódok iránt érdeklődők száma. A pollenszezonban az allergiások a legtöbbet akkor teszik egészségükért, ha immunrendszerüket kellőképpen megerősítik, hogy a szervezet könnyebben felvegye a harcot az allergénekkel szemben. Ezt a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitellel érhetik el.

Tüsszögés és vörös szemek helyett

Már hazánkban is elfogadott és alkalmazott módszer a szénanátha kezelésére a kalcium és a C-vitamin fokozott fogyasztása. A természetes eredetű kalcium tartalmú készítmények szervezetben való felszívódása és hasznosulása ugyanis igen kedvező hatású. A C-vitamin köztudottan az egyik legjobb immunerősítő vitamin, ezért lényeges a rendszeres pótlása.

A kalcium enyhítheti az allergia tüneteit, a szervezet indokolatlan, túlreagált védekezését. Az allergiás reakció során, illetve annak elkerülése érdekében bevitt kalcium segítségével a már meglévő allergiás tünetek enyhülnek. A gélkapszulás, belül folyékony kalcium készítmények ráadásul még nagyobb hatásfokkal szívódnak fel a szervezetben.

Emiatt érdemes megelőzésként vagy akár tüneti kezelésként a veszélytelen kalciumot alkalmazni a különféle gyógyszerkészítmények helyett (Olyan kalcium tartalmú kiegészítőt keress ami magnéziumot is tartalmaz, hiszen a kalcium mellé célszerű magnéziumot is fogyasztani)

Gyógynövények a szénanátha kezelésére

Amíg a gyógyszerek 1-2 hatóanyagból állnak, addig a gyógynövények jóval összetettebbek. Ezeket az alkotóelemeket a természet válogatta össze, és így a részek egymás hatását erősítik. A vitaminok és gyógynövények a szervezet egészére hatnak és ezen belül mindegyiknek megvan a fő hatása.

Bátran használhatod a természet patikáját a szénanátha tüneteinek csökkentésére és a megelőzésre! Allergia ellen segíthet a csalán, a ginkgo biloba, a fokhagyma vagy akár a gyömbér.

A vitaminok és gyógynövények mindemellett jótékonyan csökkentik a gyógyszerek nagyszámú mellékhatását.
Te is jobban jársz, ha természetes eszközök segítségével küzdesz a szénanátha ellen, ahelyett, hogy különböző gyógyszereket szednél.

Hagyományos népi gyógymódok

A szénanátha kezelésére hagyományosan olyan méz fogyasztását javasolták őseink, amit azon a környéken gyűjtöttek a méhek, ahol a beteg él. Ennek az a magyarázata, hogy a méz kis mennyiségben tartalmazza azt a virágport is, amire az illető immunrendszere reagál. Fontos dolog, hogy az ilyen célra használt méznek szűretlennek kell lennie és nem szabad sugárkezelést kapnia.

Gyógynövény teák

Gyulladáscsökkentők a különböző gyógynövényekből készített teák is (kamilla, útilapu, bodza, csalán). Tipp a tea elkészítéséhez: adj 2 dl forrásban lévő vízhez 10 g szárított gyógynövényt (akár keverék is lehet), hagyd állni 10 percig, majd szűrd le, és naponta kétszer igyál a teából. Különösen hatékony, ha a teához (csészénként) 1 kávéskanálnyi édesgyökeret is adunk (akár egy kapszula tartalma is lehet, könnyedén szétszedhető).

Az egyik leghatékonyabb gyógynövény a szénanátha ellen a csalán. Főzz belőle teát, és iszogasd mindennap. Folyamatos fogyasztásával legyőzhető a tüsszögés, a viszketés és az orrdugulás.

Pár további tipp a szénanátha természetes kezeléséhez

  1. Igyál naponta minél több tiszta vizet. A legtöbb allergiás ember megfigyelte magán, hogy napi 3-4 liter víz elfogyasztása esetén egyáltalán nem jelentkezett a szénanáthájuk.
  2. Támogasd az immunrendszered azzal, hogy kerülöd a mű és cukorral telített ételeket. Cukor helyett használj természetes édesítőket.
  3. Étrended tartalmazzon sok magnéziumot, B-vitaminokat, A-vitamint és C-vitamint, akár étrend-kiegészítő formájában is, hiszen úgy biztosan elegendő mennyiséget tudsz a szervezetedbe juttatni.
  4. Javítsd az emésztésed. A legjobb, ha lassan eszel és mindent jól megrágsz. Ne kövesd a ma divatos “futtában bekapok valamit” életstílust. Biztosíts magadnak nyugodt környezetet az evéshez és rágj meg minden falatot alaposan.

Keresd termékeinket kedvenc vitamin üzletedben, bioboltodban vagy patikádban!