Prosztata: a kis testrész, ami nagy problémát okozhat - Vitaking

A prosztata rák a leggyakrabban diagnosztizált daganatos betegség a férfiak között. A prosztata mirigy egy dió méretű tagja a férfi szaporító szerveknek. Ötven éves kor körül kezdődik és hatvan éves kor felett válik gyakorivá a prosztata jóindulatú megnagyobbodása.

A mirigy növekedését mai tudásunk szerint a férfiaknál bekövetkező hormonális változások okozzák, de egyetértés alakult ki a tekintetben, hogy a gyenge minőségű étrend jelentősen növeli a prosztata problémák kialakulásának kockázatát.

Már 40 éves kor felett ajánlott figyelni rá!

A megnagyobbodott prosztata nyomja a húgycsövet és a hólyagot, ezért a leggyakoribb panasz ilyenkor a vizelés gyakoribbá válása, rendszeres éjszakai vizelés megjelenése és a vizelés erejének, sugarának a csökkenése. A boncolási adatok szerint 50 év feletti férfiak 30%-ában már kimutathatóan jelen van.

Vizsgálat szükséges, hogy a jóindulatú megnagyobbodást elkülönítsék a hasonló tünetekkel járó prosztataráktól. Amennyiben a megnagyobbodás jóindulatú volta igazolódik, akkor enyhe tünetek esetén ma már többféle lehetőség is van a panaszok csökkentésére.

Gyógynövények a prosztata problémák ellen

Létezik néhány gyógynövény, melyeket a népi gyógyászatban már régóta használnak . Ilyen a csalán, a kisvirágú füzike, a tökmag, és a törpepálma. Ezek közül a legkedveltebb a törpepálma vagy fűrészpálma (Saw Palmetto) termése,ami az amerikai indiánok hagyományos gyógyszere, gyakori éjszakai vizelést, heregyulladást, impotenciát, prosztata-gyulladást és csökkent libidót gyógyítottak vele. A Saw Palmetto, vagy törpepálma jótékony hatását számtalan tudományos kutatás bizonyítja az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Bár a törpepálmát a prosztata egészségét javító hatásairól ismerik, ezen kívül számos előnyös hatása van. A Saw Palmetto hatékony lehet a tesztoszteronszint növelésében, a szexuális energia javításában és a haj növekedésének elősegítésében. Segíthet az izomnövekedésben is, mivel olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítik a fehérjéket az izomszövetek építésében és megerősítésében.

Nem csak férfiaknak

Ráadásul nem csak a férfiaknak ajánlott a fogyasztása, mivel a nőknek is sokat segíthet pl. a menstruációs ciklust szabályozó, valamint fájdalomcsillapító hatásai miatt.  Tehát ne tekintsünk rá pusztán prosztatagyógyszerként!

Keresse kedvenc vitamin üzletében!