Leégés ellen! 8+1 tipp, hogy hogyan orvosolja hatékonyan a leégést!

A nyár lehetőséget ad napozásra, ami segítségével értékes D-vitaminhoz jut a szervezetünk. Úgyis több hónapot töltünk zárt térben és a d-vitamin hiánya számos súlyos betegség oka lehet. Mostanában  több szabadtéri tevékenységet is végezhetünk a napon, amit célszerű fedetlen testtel végezni. De nem szabad túlzásba esni, főként az első alkalmakkor, mert leégés lehet a vége.

Jó, ha tudja, hogy hogyan gyógyíthatja meg valójában és természetesen a leégett bőrfelületeket.

Íme, kilenc tipp a leégés természetes orvoslására:

 1. Aloe Vera gél

  Az aloe vera gél a legjobb megoldás a leégésre. Próbáljon vásárolni egy tubus vagy üveg gélt, lehetőleg olyat, ami minél kevesebb tartósítószert tartalmaz. Még jobb, ha  egy frissen vágott aloe vera leveléből származó ragacsos kencét választja. Vásárolhat benti és kinti növényt is. Vágja le a levél egy részét, húzza le a levél külső héját és törölgesse a leégett bőrfelületet a ragacsos péppel. Ne törölje le. Azonnal frissítő érzést fog érezni és a gyógyulás is gyorsabban történik, hólyagosodás és hámlás nélkül. Egy darabig tárolhatja a hűtőben a levelet. De használhatja a kereskedelemben értékesített stabilizált géleket is.

 2. Szódabikarbóna

  Szódabikarbóna jól jöhet egy csomó dologhoz, tisztításhoz vagyok szagok elfedésére. Szüksége lesz néhány dobozra és nem csak a hűtőben a szagok elnyelésére. Szájon át is lehet szedni számos egészségügyi problémára, például: emésztési zavar, rák. Ha leégésre használja, akkor egy nagy méretű tálba keverjen össze 4 evőkanál szódabikarbónát hideg vízzel. Majd egy tiszta rongyot itasson át és kenje át vele a leégett területeket.

 3. Víz

  Hidrátban gazdag víz vagy tisztított víz. Az túlzott napozás gyakran okoz kiszáradást. Tehát jó ötlet lehet ha több vizet iszik.  A hűvös, nem klóros víz segíthet.

 4. Sovány tej

  Sovány tej a leégésre? Állítólag 1 csésze sovány tej 4 csésze hideg vízzel borogatásként tökéletes lehet. Fél óráig hagyja rajta és ezt négy óránként ismételje meg, egészen addig, amíg a fájdalom és a bőrirritáció alábbhagy.

 5. E-vitamin

  Az E-vitamin gél vagy folyadék formájában alkalmas leégés kezelésére, a felhólyagosodás és a hámlás ellen is. Egyszerű E-vitamin gél kapszulákat is kilyukaszthat és közvetlenül a leégett bőrfelületre teheti vagy vásárolhat E-vitamin gélt vagy olajat. Győződjön meg arról, hogy az E-vitamin, amit használ nem szintetikus, hanem természetes.

 6. Zabpehely + sovány tej

  A zabpelyhes, sovány tejes módszer szokatlan, de sokan esküsznek rá. Háromféle módszer létezik :
  Langyos fürdővízbe tegyünk egy tiszta zoknit, amibe előtte már beletöltöttünk egy csésze zabpelyhet és addig áztassuk, amíg a víz tejszerű nem lesz, majd üljön be a kádba és áztassa magát.
  Az egy csésze zabpelyhet letudja darálni egy turmixgéppel, robotgéppel vagy kávédarálóval. Oldja fel egy kád vízben, azután áztassa magát 30 percen keresztül. Ezután öblítse le magát hűvös vízzel.

 7. Zöld tea

  A zöld teát már nagyon régóta használják fájdalmak enyhítésére és segíti a leégett bőr gyógyulását. Üljön hűvös fürdővízbe és hat vagy annál több zöld teafiltert tegyen bele, vagy csak egyszerűen tegyen hűvös, nedves zöld teafiltert az érintett bőrfelületre.

 8. Almaecet

  Az almaecetet, pasztörizálatlanul és szűrés nélkül lehet használni fájdalom enyhítésére, felgyorsítja a leégés gyógyulását, akár  a hámlás vagy hólyagosodás fázisában is. Lehet, hogy elsőre csípni fog, de biztosan hatásos.

 9. Megelőzés!

  Ha eleve nem égeti meg a bőrét, nem kell majd kezelni. ?

Demecs István
természetgyógyász

Keresse termékeinket kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép