Fogyókúrás zsír? Hogy lehet egy zsír fogyókúrás? -Vitaking

Az elmúlt évek kutatásai bebizonyították, hogy az emberek fejében számos téves gondolat kering a súlycsökkentéssel kapcsolatosan. Millió diéta, leírás, tanács – nem csoda ha kapkodjuk a fejünket, és tanácstalanok vagyunk. Étkezzünk zsírszegényen, vagy legyen zsír az étrendünkben?

Azt azonban egyre több orvos, dietetikus és más szakember hangsúlyozza, hogy nem minden zsír rossz. Az emberi szervezetnek igenis szüksége van ezekre a vegyületekre: kellenek a sejteknek, a hormonoknak, 30%-át az energiánknak belőlük nyerjük, a hölgyeknél a teherbeesés is nehezebbé válik zsír hiányában, és ami még nagyon fontos – a zsírban oldódó vitaminoknak (A-,D-, E-,K-vitamin) esélyük sincs felszívódni zsír hiányában. Nem szabad megvonni a testünktől ezeket az anyagokat, csupán, mint majdnem minden másnál, itt is meg kell válogatni őket.

Jó zsír kontra rossz

Kell a zsír, de milyen? A zsírok telítetlen fajtái azok, amelyekre fokozott figyelmet kell fordítanunk, ezek előnyös tulajdonságait kell kihasználnunk minden esetben, így fogyásnál is. A CLA, azaz konjugált linolsav (Conjugated Linoleic Acids) nevét a lenolaj után kapta, mert először ebből sikerült kivonni (Linum=len, latinul), de természetesen másban is megtalálható. Kis mennyiségben előfordul még húsokban – főként marhában-, mákolajban, májban, lencsében is.

Tucatnyi előny három betűben

Egy olyan országban, ahol az embereknek több, mint fele túlsúlyosnak tartja magát, nem lehet elmenni szó nélkül amellett a hatóanyag mellett, ami segíthet az örökös súlyproblémákon.

A CLA úgy segít, hogy megváltoztatja a testösszetételt: az izomtömeg javára billenti a mérleget a zsírral szemben. Ez természetesen nem jelent kidolgozott izomzatot, azért edzeni kell. Csökkenti a zsír felvételét, de gyorsítja az elégetését ezáltal nem csak fogyókúrás célokra alkalmazható, hanem az edzéseket is hatékonyan kiegészíthetjük vele. forrás: ncbi

Szabaduljon meg a zsírpárnáktól!

A CLA-ból, ahhoz hogy hatékony legyen 3 grammot érdemes elfogyasztani naponta. Tehát egy 500mg-os olajkapszulából is 6 db-ot napi szinten. Sajnos a legtöbb ember egyszerűen óvakodik attól, hogy sok kapszulát egyen meg, és azt szeretné, ha az egész napi étrendkiegészítője, beleértve minden vitamint, ásványianyagot, gyógynövényeket és zsírokat, egyetlen tablettába beleférne. Sajnos ez nem megoldható.  Az ilyen típusú étrend-kiegészítők nem gyógyszerek. Ezek élelmiszerek. A CLA szintén élelmiszer. Nem gyógyszer. Élelmi mennyiségben kell fogyasztani. (Ahogy fél liter oliva olajat sem lehet összezsugorítani úgy, hogy beleférjen 1 kapszulába, úgy a többi tápanyagot sem.)

Persze azt is meg kell jegyeznünk, hogy nem elég bekapkodni a kapszulákat, vagy megenni egy nagy tányér lenmagot, és várni a csodát. A hatóanyagot meg kell spékelni a megfelelő táplálkozással és mozgással is, de ezt úton-útfélen hallja az ember és valószínűleg nem kerget hiú ábrándokat ezzel kapcsolatban. Mindazonáltal ez a hármas segít az álomalak elérésében, ráadásul a fogyókúrázók „mumusát”, a jo-jo-effektust is segít megelőzni és a szervezetet is támogatja.

Rákellenes hatását is vizsgálták, ami igazán eredményesnek bizonyult. Így a rákmegelőzésben is fontos szerepet kap, illetve kialakult tumor esetén segítheti annak mérséklődését. Csökkenti a cukor-,és trigliceridszintet a vérben, ezáltal pedig védi a szívet-, és az érrendszert is.

Hosszú távon alkalmazva is biztonságos, így akár régóta küzd a kilókkal, akár most győzködi magát, próbálja ki a CLA-t!

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében!

Vitaking® 2018