Adventi egészségtippek
Az adventi időszak, az év végi hajtás, bevásárlási roham és a megszokottól eltérő étkezés rányomhatja a bélyegét az ünnepekre is. Ilyenkor igazi kihívás megtartani jó közérzetünket és egészségünket. Van néhány egyszerű tipp, ami segíthet, hogy Szentestére ne csak a lakás ragyogjon, hanem testünk lelkünk is, vagy legalábbis kellemes közérzettel teljenek az ünnepek.
Egy ünnepi vacsorát vagy ebédet szeretne megúszni felszedett kilók nélkül?
Van egy dolog, ami segíthet: az evés előtt fél órával spirulina és chlorella alga fogyasztása minél nagyobb mennyiségben. 4-5 gramm spirulina és 1-2 gramm chlorella már jól megteszi. Nem csupán a kalóriákat blokkolja, hanem a bőséges étkezés során felszabaduló méreganyagoktól is megóvja.
Ünnepek emésztési problémák nélkül
A papaya az egyik legjobb emésztésgyorsító táplálék. A benne található enzim képes helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így megkönnyíti az emésztést, a legújabb kutatások szerint pedig koleszterincsökkentő és vércukor-szabályozó tulajdonsága sem elhanyagolható.
Stresszoldás vitaminokkal
A vitaminhiány először mindig pszichológiai tünetként jelentkezik. Ezek között szerepelhet például az ingerlékenység, stressz, a harag, és hogy az ember nehezen birkózik meg az otthoni, illetve a munkahelyi problémákkal. Az adventi időszakban ez fokozódhat. A b-vitaminoknak, a magnéziumnak, és a C-vitaminnak stresszoldó hatása van. Mivel a vitaminok és az ásványi anyagok együtt, rendszerben fejtik ki a hatásukat, keressen olyan multivitamin készítményt, ami tartalmaz legalább 500-1000 mg C-vitamint, az összes B-vitamin legalább 25mg mennyiségben, és legalább 100-200 mg magnéziumot.
Elege van már a hideg, nyirkos időjárásból?
Melegítse fel egyszerre a testét és a lelkét gyömbérgyökérből készült teával. Csak vágjon apróra egy ujjperc méretű gyömbért és forrázza le. Ha szükséges ízesítse steviával vagy mézzel, de anélkül is kellemes az íze. Belülről kifelé fogja felmelegíteni a testét. Készen is kapható filterezve a gyógynövényboltokban, de házilag is könnyen elkészíthető.
Miért fogyasszon olajos magvakat egész télen?
Itt az ideje a diónak, mogyorónak és a mandulának. Két oka is van ami miatt ezt tanácsolom. A bennük található telítetlen zsírsavak csökkentik a vérünk LDL “rossz” koleszterin szintjét, ami segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Másrészt lassan felszívódó, de hőt adó energiával látja el a testünket. Nem fogunk fázni ha naponta megeszünk egy marék diót vagy bármilyen olajos magot. Persze a fenti jó hatásokat csak a pörköletlen nyers magok eredményezik. Ilyet vegyen, ha ezt a hatását szeretné élvezni.