Magas vérzsír ellen 5 hatékony, működő módszer! - Vitaking

Vannak zsírok amik nem csücsülnek valahol a testben hanem a vérben keringenek és okoznak különféle szív- és érrendszeri elváltozásokat. A két legismertebb, amit minden laborvizsgálat során megmérnek, a koleszterin és a triglicerid. Mit tehet a magas vérzsír ellen?

Normál esetben a vérben csak kis mennyiségű triglicerid van jelen. Bár zsírokról van szó, a trigliceridek nem csak zsírban gazdag élelmiszerek fogyasztásával juthatnak a szervezetünkbe. A mai kor emberére jellemző túlzott szénhidrát fogyasztás esetén a szervezetünk triglicerideket állít elő – talán raktározás céljából. Bár nem minden ember esetében, de a legtöbbünknél a megemelkedett inzulinszint is triglicerid emelkedéshez vezet, ami ugyancsak a mindenáron való tárolásra utalhat.

Van öt olyan dolog ami segít lejjebb tolni a vérzsírszintet

  1. Rendszeres testmozgás – nem sok, de rendszeres. A napi 30 perc gyaloglás jobb mint heti 1-2 több órás edzés.
  2. Fogyás – már egy-két kilogramm fogyás is normalizálni tudja a megemelkedett vérzsírszintet azoknál ahol ez a probléma magasabb testsúllyal párosul.
  3. Ne fogyasszon alkoholt! Már csekély mennyiségű alkohol is emeli a vérzsírszintet, amennyiben azt rendszeresen fogyasztja valaki. Napi egyetlen sör már képes erre.
  4. Omega-3 zsírtartalmú ételek (halak vagy lenmag) csökkentik a vérzsírok mennyiségét amennyiben jelentős mennyiségben tartalmazza az étrendünk.
  5. A magas vérzsír ellen csökkentse a szénhidrátok és cukrok mennyiségét az étrendjében

Van pár olyan étrendkiegészítő, ami hozzájárul az egészséges vérzsírszintek fenntartásához. Ilyenek a Q10 koenzim, a magnézium és az omega-3 tartalmú kapszulák.

Keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában, vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép