Bodza virág megfázás ellen

A bodzának mint gyógynövénynek szinte bármelyik része hasznos az ember számára, de csak a virág és a termés részét lehet használni belsőleg. A népi gyógyászat régóta kedvelt növénye. A bodza virága rengeteg hasznos és értékes hatóanyagot tartalmaz. Remek antioxidáns, és sok flavonoidot is tartalmaz.  Hogyan hat a felsőlégúti megbetegedésekre?

A virágát használjuk jellemzően ebben a témában. A bodzának bármelyik része tartalmaz értékes hatóanyagot, és minden részét felhasználhatjuk,  de a megfázásoknál és a felsőlégúti problémáknál jellemzően a virágát használjuk.

Miért bodza virág?

Ha készít egy bodzateát, és elfogyasztja, mi az első, amit tapasztal? Ha ivott már bodza teát, akkor tudja, hogy melege lesz. Nagyon.

1. Felmelegít

Egy bodzateában, amennyiben valaki úgy készíti el, ahogy azt leírja a fitoterápia, egy egész fokot tud emelni a testhőmérsékleten, még akkor is ha hidegen isszuk meg. Tehát ez nem a meleg tea miatt van, hanem a bodzának a hatóanyagai emelik meg a testhőmérsékletet. Ez az egyik nagyon jó tulajdonsága.

2. Antibakteriális

A másik az antibakteriális hatása. Ha ezt a teát szépen elkortyolgatja az ember, akkor az orrnyílásban, az arcüregben, a szájban, a torokban gyönyörű szépen fertőtleníteni fog.

De a legkülönlegesebb dolog, ami miatt a bodzát ajánljuk az a testhőmérséklet emelő hatása. Megdobja a testhőmérséklelet és hogy-hogynem, ezt a paraziták nem szeretik.  Se a vírus sem a baktérium nem szereti, de még a férgek sem, ha esetleg érint valakit. Testhőmérséklet emeléssel egészen jó lehet küzdeni több betegség ellen.

Ez tulajdonképpen egy harc. Az emberi sejtek sem szeretik, de egészen jól elvannak már napig egy kis hőmérséklet emelkedéssel. Kicsit ilyenkor lelassul persze az ember, bágyadtabb lesz, nem lesz olyan fitt mint a normál testhőmérséklettel. De mire mi bágyadtabban érezzük magunkat, addigra az „ellenségeink” már igen nagy zavarban vannak és pusztulnak szépen. 🙂

Emiatt használjuk a bodzát, felső-légúti betegség esetén, mind gyermeknél, mind felnőtteknél. Használja Ön is!

Most van a bodzavirág szezonja. Ám ha vége a szezonnak és kellemes ízét már nem élvezhetjük különböző ételekben, italokban, akkor célszerű olyan étrend-kiegészítőt keresni, ami tartalmaz bodzavirág kivonatot.

Amennyiben a gyermeke sűrűn beteg, keressen neki olyan étrend-kiegészítőt, ami a vitaminok mellett tartalmaz bodza kivonatot is!

Vitaminok, gyógynövények, bodza, csipkebogyó....