K2-vitamin all-transz VITAMK7

Mert jelenleg ez az általunk ismert egyik legtisztább és legjobb minőségű természetes K2-vitamin forrás. A leggyakoribb kérdések a K2 vitaminnal kapcsolatban:

Mi a különbség a K1 és a K2-vitamin között?

A K1 vitamin (fillokinon) és a K2-vitamin (menakinon) a két legfontosabb K vitamin fajta, ami ételben megtalálható. A K1 vitamint zöld színű levélzöldségekben (spenót, brokkoli, stb.) található.

A K2 vitamin ételeink közül kizárólag a nattoban található meg magas koncentrációban.

Ez egy hagyományos japán szójababból erjesztett étel. Kisebb koncentrációban érlelt sajtokban is fellelhető.

Mi a különbség az MK4 és az MK7 K2 vitamin formák között?

A K2 vitaminnak több biológiai formája létezik. Az MK4 formát kizárólag gyógyszerészeti célokra használják (nagy dózisban: 45mg/nap). Az MK-4 formájú K2 vitamin kisebb bioaktivitással és biológiai felezési idővel rendelkezik, mint az MK-7.

A menakinon-7 (MK-7) a K2-vitamin biológiailag legjobban hasznosuló és leginkább bioaktív formája. Az MK-7 magas fokú bioaktivitása (ahol a “7” a lánchosszúságot jelöli) leginkább a vér jelentősen magasabb felezési idejének köszönhető, ettől a K vitamin legfontosabb formája. Csupán ezred részét kell fogyasztani, mint az MK4-ből.

A vitaMK7® az egyik legfejlettebb K2 termék a piacon?

Igen, a vitaMK7 a Bacillus subtilis natto kultúrák szabadalmaztatott bioerjesztési folyamatának természetes származéka. Az olasz gyártó, a Gnosis nem használ másfajta bacilust.

A vitaMK7® a legtisztább MK7 K2 vitamin a piacon?

Igen, a vitaMK7®  nagyobb mint 99% tisztaságú (nagy pontosságú folyadék-kromatográfia vizsgálat). A más termékekben található K2 kristályok és a szintetikus K2 vitamin mindössze 95% tisztaságúak.

K2 vitamin

A vitaMK7® teljesen allergén- és szójamentes?

Igen. A tenyésztő közeg szójabab-pepton és néhány ásványi-anyag. A vitaMK7 nem erjesztett szója alapú.

A kezdő anyag, amelyből a vitaMK7 készül, meg lett vizsgálva az esetleges szójafehérje szintre.

Nem lelhető fel benne szójafehérje.

Tehát kijelenthetjük, hogy a vitaMK7® teljesen szójamentes és allergénmentes.

Az Eu-ban tartalmazhatnak az élelmiszerek és a táplálékkiegészítők vitaMK7-et?

Igen. A Gnosis K2, mint MK7, elnyerte a lényegi egyenértékűséget mind olaj, mind por formátumban, és szerepel az egyenértékűségi listán a 258/97/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 5. cikke alapján, mint élelmiszerben és táplálékkiegészítőkben felhasználható K2 vitamin forma.

A vitaMK7® egészségre való jótékony hatása igazolt?

Igen, a vitaMK7® hatását az EFSA (1) 13. cikke igazolja a csontok, a szív- és érrendszer egészségéről: hozzájárul a normális csontszerkezet fenntartásához. Hozzájárul a normális véralvadáshoz, azáltal, hogy megakadályozza a vérrög képződést.

A vitaMK7® a K2 vitamin legstabilabb formája?

Igen, a vitaMK7® szobahőmérsékleten, fénytől védve 36 hónapig megőrzi stabil formáját.

A vitaMK7® keverékekben (magnéziummal, vagy pl. D3 vitaminnal) is stabil és nem szükséges bevonattal ellátni.

A fentiek miatt a Vitaking K2 vitamint is tartalmazó multivitamin termékeiben kizárólag a Gnosis vitaMK7® (all-transz) K2 vitaminját alkalmazzuk, aminek dokumentációját kérésre meg lehet tekinteni minőségauditálás céljából.

A  Vitamk7 ® szabadalmaztatott, természetes fermentációs folyamattal készült all-transz-K2-vitamin.

forrás: gnosis