Zavartalan utazáshoz néhány tipp - Érkezzen jó közérzettel az úticélhoz!

Sokszor érzi, hogy hányingere van egy-egy utazás alkalmával? Netán még szédül is? A jó hír, hogy ez megelőzhető vagy minimális szintre csökkenthető, ami azért is jó hír, mert így sokkal kellemesebb tud lenni az utazás és nem fáradtan és leverten érkezünk meg az úticélhoz. Íme néhány ötlet a zavartalan utazáshoz.

Van néhány gyógynövény, és tápanyag, amely elősegíti az idegek nyugtatását és a gyomor megfelelő működését:

Gyömbér

Egy vizsgálatban azt találták, hogy egy gramm gyömbér nagyon hatékony a gyomor nyugtatásában. Aki gyomorproblémákkal, savtúltengéssel küzd, minden nap fogyasszon belőle, hatása szinte azonnal érezhető. Szerezzen be a boltok zöldségespolcairól egy adagot és rágcsálja el utazás előtt vagy közben, vagy keressen partnereinknél kapszulázott gyömbért. A Swanson választékában találhat egész jó, 540mg-os gyömbér gyökér kapszulát.

Magnézium

Stressz helyzetben a szervezet több magnéziumot használ fel. 500 mg magnézium segítség lehet a stressz leküzdésében. A magnézium egyik legjobban hasznosuló formája a magnézium citrát.  Elegendő magnézium nélkül az izmok megfeszülnek, a vérnyomás emelkedik és a szívizom is görcsbe rándulhat. 

Borsmenta

A borsmenta megnyugtatja az ideges gyomrot. A borsmenta teát, a borsmenta olaj kapszulát is gyakran a gyomor nyugtatására alkalmazzák.

B6-vitamin (piridoxin) és B-komplex

Az idegsejt és a hámszövet működését szabályozza. Ha hasmenés és hányinger is kíséri az utazást, akkor szerezzünk be B6-vitamint a kellemetlenségek csökkentésére. Ez sokban hozzá tud járulni a zavartalan utazáshoz.

Külön vagy együtt?

Az egyes B-vitaminoknak meghatározott, pozitív hatása van az egészségre. De mind a kilenc B-vitamin egy szorosan összefüggő család tagja. Ha nagy mennyiségben szedjük az egyik B-vitamint, jó, ha mellé B-komplex (vagy multivitamin) kiegészítést is alkalmazunk. Ha például úgy érezzük, hogy a B1- vitamin jót tesz a hangulatunknak, akkor nyugodtan szedhetjük, de vegyünk mellé B-komplexet vagy multivitamint is. Így a kúra egyrészt még hatékonyabb lesz, másrészt nem okozunk hiányt egy másik vitaminból azzal, hogy az egyiknek megnöveljük aránytalanul a szedését. Tehát a B-6 vitamin mellé is érdemes B-komplexet szedni.

Érdemes utazás előtt pár órával bevenni, hogy hozzájáruljon a stresszmentes, hányinger-mentes zavartalan utazáshoz.

Ha egyiket sem vitte magával, akkor érdemes többször megállni és kiszállni a friss levegőre picit. Mossa meg arcát egy benzinkúton és nézzen a távolba egy kis ideig. Ne fogyasszon cukros italokat, helyette inkább válasszon friss, szűrt vizet.

Kellemes kikapcsolódást!

Keresse termékeinket kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép