Zavartalan utazáshoz néhány tipp - Érkezzen jó közérzettel az úticélhoz!

Sokszor érzed, hogy hányingered van egy-egy utazás alkalmával? Netán még szédülsz is? A jó hír, hogy ez megelőzhető vagy minimális szintre csökkenthető, így sokkal kellemesebb tud lenni az utazás és nem fáradtan és leverten érkezünk meg az uticélhoz. Íme néhány ötlet a zavartalan utazáshoz.

Van néhány gyógynövény, és tápanyag, amely elősegíti az idegek nyugtatását és a gyomor megfelelő működését:

Gyömbér

Egy vizsgálatban azt találták, hogy egy gramm gyömbér nagyon hatékony a gyomor nyugtatásában. Aki gyomorproblémákkal, savtúltengéssel küzd, minden nap fogyasszon belőle. A hatása szinte azonnal érezhető. Szerezz be a boltok zöldségespolcairól egy adagot és rágcsáld el utazás előtt vagy közben, vagy keress partnereinknél kapszulázott gyömbért. A Swanson választékában találhatsz egész jó, 540mg-os gyömbér gyökér kapszulát.

Magnézium

Stressz helyzetben a szervezet több magnéziumot használ fel. 500 mg magnézium segítség lehet a stressz leküzdésében. A magnézium egyik legjobban hasznosuló formája a magnézium citrát.  Elegendő magnézium nélkül az izmok megfeszülnek, a vérnyomás emelkedik és a szívizom is görcsbe rándulhat. 

Borsmenta

A borsmenta megnyugtatja az ideges gyomrot. A borsmenta teát, a borsmenta olaj kapszulát is gyakran a gyomor nyugtatására alkalmazzák.

B6-vitamin (piridoxin) és B-komplex

Az idegsejt és a hámszövet működését szabályozza. Ha hasmenés és hányinger is kíséri az utazást, akkor szerezzünk be B6-vitamint a kellemetlenségek csökkentésére. Ez sokban hozzá tud járulni a zavartalan utazáshoz.

Külön vagy együtt?

Az egyes B-vitaminoknak meghatározott, pozitív hatása van az egészségre. De mind a kilenc B-vitamin egy szorosan összefüggő család tagja. Ha nagy mennyiségben szedjük az egyik B-vitamint, jó, ha mellé B-komplex (vagy multivitamin) kiegészítést is alkalmazunk. Ha például úgy érezzük, hogy a B1- vitamin jót tesz a hangulatunknak, akkor nyugodtan szedhetjük, de vegyünk mellé B-komplexet vagy multivitamint is. Így a kúra egyrészt még hatékonyabb lesz, másrészt nem okozunk hiányt egy másik vitaminból azzal, hogy az egyiknek megnöveljük aránytalanul a szedését. Tehát a B-6 vitamin mellé is érdemes B-komplexet szedni.

Érdemes utazás előtt pár órával bevenni, hogy hozzájáruljon a stresszmentes, hányinger-mentes zavartalan utazáshoz.

Ha egyiket sem vitted magaddal, akkor érdemes többször megállni és kiszállni a friss levegőre picit. Mosd meg arcod egy benzinkúton és nézz a távolba egy kis ideig! Ne fogyassz cukros italokat, helyette inkább válassz friss, szűrt vizet.

Kellemes kikapcsolódást!

Termékeinket keresd kedvenc vitamin üzletedben, bioboltodban vagy gyógyszertáradban!

Vitaking partnerek térkép