Szürkehályog: visszafordítható vagy gyógyíthatatlan?

A szürkehályog a vakság leggyakoribb kiváltó oka. Az orvosok nagy része sajnos azt fogja mondani, hogy nem gógyítható, mert nincsen rá semilyen gyógymód. Szerintük az egyetlen lehetőség, a műtét vagy a tünetek kezelése. Azt vallják, hogy nem is egy betegségről van szó, hanem csupán az életkor előrehaladásával járó természetes állapotról. Az igazság ezzel szemben viszont az, hogy a szürkehályog általában visszafordítható, és akár meg is szüntethető természetes gyógymódokkal.

Miért alakul ki a szürkehályog?

A szürkehályog tulajdonképpen a szemlencse elváltozása, ami rontja és elhomályosítja a látást ahogy telnek az évek. Úgy tartják, hogy több dolog vezethet a betegség kialakulásához, mint például a toxikus stressz, a tartós dehidratáltság és a nehézfém mérgezés, mint a bróm, kobalt, kadmium, nikkel és az ólom. Figyelemre méltó, hogy a cigarettafüst az egyik fő forrása a kadmiumnak. A négy legfontosabb dolgok, amit megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a szemromlást és a visszafordítsd a szürkehályog kifejlődését a következők: 

1, Változtass az étrendeden!

Növeld az élő élelmiszerek arányát. Kerüld el a tartósítószert, a génmódosított alapanyagot és a fruktózt tartalmazó ételeket.

2, Figyelj a megfelelő folyadékpótlásra!

A szürkehályog gyakorlatilag denaturált fehérje (denaturált = kiszáradt). A megfelelő hidratáltság az egyik legjobb módja annak, hogy méregtelenítsd a tested.

3, Vizsgáltasd meg, hogy nincs-e nehézfém mérgezésed!

Ezt laborban lehet kérni. Amennyiben igazolást nyer, hogy nehézfémekkel telített a szervezeted, keress erre megoldást. Több módszer is létezik rá.

4, Szürkehályog ellen fogyassz algát!

A spirulina és a chlorella nem csak méregteleníti a testet, de magas protein tartalma miatt segíti a szervezetünket a glutation előállításában. Ez a protein az egészséges szemben tízszer nagyobb koncentrációban fordul elő, mint a szürkehályogosban.