A szív tápanyagai

A természetgyógyászat alaptétele, hogy amennyiben egy problémára több hatóanyag vagy gyógynövény létezik, akkor ezeket kombinációban alkalmazva jobb eredményt érünk el, mintha csak az egyiket alkalmaznánk bármilyen nagy mennyiségben. Mik a szív tápanyagai?

Ha tudjuk, hogy a halolaj vagy a fokhagyma vagy a q-10 koenzim vagy az L-karnitin hatékony a szív- és érrendszeri bajok megelőzésében és kezelésében, akkor jobban tesszük, ha nem az egyiket szedjük nyakra-főre, hanem megfelelő arányban mindegyiket egyszerre.
Ez a négy tápanyag külön-külön is hatékonyan gátolja a kardiovaszkuláris betegségek kialakulását. A kardiovaszkuláris betegség (Cardiovascular disease, CVD) olyan kórkép, amely érinti a szívet (kardio), és/vagy a szervezet teljes érrendszerét (vaszkuláris).

Vizsgáljuk meg ezeket a hatóanyagokat! Ezek a szív tápanyagai:

Q-10 koenzim

Szakirodalmi adatok alapján egyes szív- és érrendszeri betegségek súlyossága és a koenzim Q10 hiány között erős összefüggés mutatható ki. Magas vérnyomás csökkentésében és az infarktusból való felépülésben lehet segítségére a szívnek.

Antioxidánsként jelentős mértékben képes a szöveteket ért oxidatív hatás mérsékelni. Az LDL koleszterin oxidációját hatékonyan tudja gátolni, így az érelmeszesedés kialakulásának lassításában komoly szerepe van.

Omega-3 zsírsavak

A halak zsírjában megtalálható két zsírsav, az EPA és a DHA kutatások szerint hozzájárul a szív egészségéhez. Ehhez napi legalább fél gramm körüli mennyiséget kell fogyasztani belőlük. Azok a népek, akiknek az étrendje tartalmaz halzsírt, statisztikailag kisebb arányban betegszenek meg, kisebb arányban híznak el és tovább élnek.

Ne essen abba a hibába, hogy a több jobb. Itt is igaz a népi bölcsesség, miszerint “se több, se kevesebb”. Egy tipikus felnőtt adag valahol 0,5-1 gramm között van.

L-karnitin

Az L-karnitin hatására javul a szív vérellátása. Szívbetegeknél a koszorúerek vérellátását L-Karnitinnel javítani lehet. Szívrohamról, infarktusról vagy stroke-ról akkor beszélünk, ha a szívizom vérellátása csökken vagy teljesen leáll. Ilyenkor a szívizomsejtek károsodnak vagy elhalnak. Klinikai adatok azt mutatják, hogy az infarktus észlelése után azonnal megkezdett L-Karnitin adagolás jelentősen csökkenti a szívizomelhalás mértékét.

Fokhagyma

A fokhagyma legjelentősebb szerepe a vér- és érrendszerre gyakorolt hatásában rejlik, ezért hívják a szív őrének. Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét, ennek következtében javul a szívizom vérellátása. Fokozza a szív teljesítőképességét, a szív koszorúereiben is megakadályozza a vérrögképződést. Tapasztalatok szerint az érelmeszesedés, vérkeringési problémák, magas vérnyomás megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. Javítja az agy és a végtagok vérkeringését.

A szív tápanyagai együtt fogyasztva hatékonyabbak! Fogyassza őket együtt! Keressen olyan komplex készítményt, amiben mind benne van!

Keresse termékeinket kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép