E-vitamin: Természetes vagy mesterséges?

A közelmúltban elkezdtünk egy videósorozatot, amiben választ szeretnénk adni a mostanában egyre gyakrabban felmerülő kérdésekre, amikre a médiában sajnos nem mindig találunk megfelelő megoldást. Legújabb videónkban az E-vitaminról beszélünk nektek bővebben.

Előző videónkban letisztáztuk, hogy mi is a különbség a szerves és szervetlen, valamint a természetes és mesterséges vegyületek között. Vitaminok esetében nem igazán beszélhetünk arról, hogy azok szervesek vagy szervetlenek-e, hiszen alapvetően az összes vitamint a szerves vegyületek közé soroljuk. Abban viszont lehet eltérés, hogy az adott vitamin természetes vagy mesterséges.

Az E-vitaminról készült kutatások

Nagyon sok olyan kutatást lehet találni az interneten, amik téves adatokat adhatnak azoknak, akik nem néznek utána megfelelően a cikkben szereplő adatoknak. A legtöbb cikkben, ami az E-vitaminról szól, “elfelejtik” megemlíteni, hogy a kutatásban szereplő vegyület a dl-alfa tokoferol volt-e, vagy a d-alfa tokoferol.

A videóban felsorolt  kutatások kivonatai, illetve a belőlük készült cikkek egyike sem jelölte meg, hogy pontosan melyik változat szerepelt a vizsgálatban. Ha a mélyére ásunk a dolgoknak, akkor viszont kiderül, hogy minden esetben dl-alfa tokoferolt használtak a kutatás során.

Sajnos egyáltalán nem könnyű eligazodni ebben a témában, és nagyon sokszor ez is a célja a médiának. Rengeteg embert tudnak elbizonytalanítani az ilyen cikkekkel, hírekkel. Éppen ezért szerettük volna egy kicsit kibogózni a szálakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .