Köhögés elleni tippek az egész családnak

Évente nagyjából ősz közepétől ez első tavaszi gyümölcsök megjelenéséig tart a megfázás, köhögés, és hasonló betegségek szezonja. A jó hír, hogy léteznek kiváló természetes anyagok és gyógynövények, melyek hatékonyabbak, mint bármelyik köhögéscsillapító szirup. Ezek közül mutatunk néhányat.

Méz és fokhagyma

A méz remek köhögéscsillapító, de a gyorsabb gyógyulás érdekében célszerű fokhagymával kombinálni.  Egy evőkanál mézhez törj össze egy gerezd fokhagymát. Hagyd állni 10 percig, majd keverd bele a mézbe. Fogyaszd el fél órával lefekvés előtt. A két dolog szinergikusan fog hatni és a gyógyulás még gyorsabb.

Zeller és méz

A zeller és a méz párosa hatékony a szárazköhögés ellen.  Elkészítés: moss meg 30 gramm zellert és vágj apró darabokra 30 gramm zellert. Ezután főzd meg, majd add hozzá mézet ízlés szerint. Napi 2-szer, délelőtt és délután fogyassz belőle.

Eukaliptusz illóolaj

Az Eukaliptusz olaj antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, de egyre szélesebb körben használják köhögés-elleni szerként is.

Forralj fel 4 csésze vizet egy edényben, és adj hozzá 20-30 csepp eukaliptusz illóolajat. Lélegezd be a gőzt legalább 15 percen keresztül. A legjobb, ha egy törölközővel letakarod a fejét az edény fölött, hogy ne engedd ki a gőzt.

A legfinomabb: méz és kávé

Egy vizsgálat szerint a kávé és a méz kombinációja hatékony lehet a köhögés kezelésében.

Egy vizsgálatban 97 felnőtt vett részt, három héten keresztül. Az első csoport kávét és mézet, a másodig csoport szteroid alapú gyógyszert, a harmadik csoport egy nem-szteroid alapú köhögés elleni szirupot kapott. Az eredmények azt mutatták, hogy az a csoport aki a méz és kávé keverékét fogyasztotta,  ott csökkent leginkább a köhögés gyakorisága.

A kutatók szerint, minden évben több millió dollárt költenek a köhögés kezelésére, de az igazi hatása a köhögés elleni gyógyszereknek nem igazán megbízható. A méz és kávé természetes köhögéscsillapítók, kellemesebb a fogyasztásuk, biztonságosak, kevésbé költségesek, mint a gyógyszerek, és könnyen elérhetőek. Ezen túlmenően, rövid idő alatt hatékonyabbnak bizonyultak. forrás: naturalnews.com

További gyógynövények a légutak egészségéért

  • A fokhagyma hatóanyagain kívül van még néhány gyógynövény, ami segít a légutak egészségek megőrzésében.
  • Az echinacea, vagy bíbor kasvirág segíthet a visszatérő felső-légúti fertőzések kezelésében, és a visszatérő felső-légúti fertőzések megelőzésében.
  • Az édesgyökér segíthet a légutak egészségében illetve a légzőrendszeri kellemetlenségének kiküszöbölésében.
  • Az astragalus (kínai csüdfű) segít a felső légúti fertőzések gyógyításában.
  • Kakukkfű és kasvirág: Német orvosok 361 embert vizsgáltak, a tradicionális népi gyógyászatban is gyakran használt gyógynövényekkel kísérleteztek, a kakukkfűvel és a kasvirággal. Mindössze 11 nap alatt 50%-al csökkent a köhögés mennyisége a placebo csoporthoz képest és jelentős volt a gyógyulási idő rövidülése is a kakukkfű-kasvirág kombinációt szedő csoportban. Egyetlen beteg esetében sem tapasztaltak semmilyen mellékhatást.

Használd a természet erejét a köhögés csillapítására!

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép