Bíbor kasvirág

Az echinacea, vagy más néven bíbor kasvirág egy elég régi gyógynövény. A legősibb, legrégibb írások a kasvirágról 7000 évesek. Hétezer évvel ezelőtt már használták.  Miért számít különlegesnek az immunerősítők közt?

Hogyan hat a kasvirág?

Abban az esetben ha valaki kasvirágot szed valamiért sokkal hatékonyabban képes felvenni bármilyen kórokozóval a harcot. Ráadásul a kasvirág olyan, hogy a hatása 24-32 óra alatt létrejön. Egy nagyon gyors hatású immunerősítő szerről van szó. Ez nem mondható el semmi másról. Nem mondható el az ásványi alapú immunerősítőkről pl. cinkről rézről, szelénről, nem mondható el a vitaminokról…

Például az e-vitamint 3 hétig kellene fogyasztani ahhoz, hogy helyreálljon az immunrendszerünk, ha E-vitamin hiány miatt csökkent le az immunrendszerünk működése. C-vitamin is 4-5 nap…

A kasvirág nem ilyen. A kasvirág nagyon gyorsan hat. Ha már a probléma kialakult, akkor is lehet alkalmazni, mert hatékony. A legtöbb immunerősítőt már “hiába” kezdi el szedni valaki, amikor a betegség már akut állapotba került.

Hogyan használjuk?

Meg kell enni. Hiába csinálunk belőle teát, a hatóanyagok nagy része zsírban oldódik. Tehát valamelyik étkezésnél kell megenni, ami lehetőleg tartalmaz némi zsiradékot is. És majd ez a vékonybélben szépen fel fog szívódni a zsírokkal együtt.

Egy kis történelem

Eredetileg az észak-amerikai közép-nyugati préri őshonos gyógynövénye. Itt annak idején az indiánok alkalmazták és hamar népszerű lett a hódítók körében is. A vadon termett példányok 15cm magasra nőnek meg és margaréta szerű bíbor-lila virágait nem lehet mással összetéveszteni. Kelet-Európában honos egy kasvirág faj, az Angustifólia Purpurea, ami szoros rokonságban áll az amerikai változattal, aminek latin neve Echinacea Purpurea.

Gyógynövény alapú készítményekben mindkét fajt felhasználják, jellemzően attól függően, hogy amerikai vagy európai gyártó termékéről van szó. A két növény nem teljesen egyezik meg hatásmechanizmusában sem. Jellemzően bizonyos betegségek esetén az egyik, míg más problémák kezelésében a másik tűnik hatékonyabbnak.

Az echinacea virágzata igen jellegzetes, sünre emlékeztető, alakja van.  A nevét is innen kapta:  a görög „echinos” szóból, aminek jelentése: sündisznó.

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép