Egészséges immunrendszer - Most kedvezmény-kuponnal járulunk hozzá!

Eljött az évnek az a szakasza, amikor az embereknek egy tökéletesen működő immunrendszerre lenne szükségük annak érdekében, hogy elkerüljék a megfázásokat, az influenzát és általában a tél derekától az első tavaszi gyümölcsök megjelenéséig tartó “betegségszezont”.

Hogy működik az immunrendszer?

Az immunrendszer, beleértve a gyulladást vagy lázat előidéző összetevőket, az alapja a kórokozó támadók elleni védelemnek, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat és más élősködőket. Ez egy összetett rendszer, ami sok különböző sejttípus közötti kölcsönhatásokon alapul, amik a test minden pontján megtalálhatók.

A külső támadások kivédése mellett az immunrendszer egyes összetevői felelősek a test normál anyagcseréje során keletkező sérült, elváltozott sejtektől való megszabadulásért is. Naponta több száz, esetenként akár 10000 rákos sejt is keletkezik a testünkben, amivel egy egészséges immunrendszer anélkül boldogul, hogy erről tudomásunkra jutna bármi külső jel.

Ha ez a rendszer gyengül, nem csupán a külső behatolókkal szemben lesz védtelen a szervezetünk, hanem a saját, úgymond normális sejtelváltozásaival sem lesz képes elboldogulni. Az eredmény bármi lehet. Egy egyszerű megfázás, egy rákos daganat kifejlődése, autoimmun betegség, ami lebontja az ízületeket vagy influenza? A választék elég nagy. Csupán az ember szerencséjén múlik, hogy melyiket fogja kapni.

Emiatt nem állíthatjuk, hogy mindent megtett az egészségéért, aki megszerzett egy influenza elleni vakcinát és beadatta magának. Ez olyan, mintha abban reménykednénk, hogy biztonságban van az országunk, mert két fegyvertelen rendőrt állítottunk a palágykomoróci határátkelőhöz.

Az immunrendszer egy összetett, finom, állandóan változó és folyamatosan megújító rendszer. Amellett, hogy egészséges ételeket eszünk, sokat mozgunk a friss levegőn, elég folyadékot iszunk fontos pótolni a vitaminokat is, illetve egyes gyógynövényekkel is segíthetjük az immunrendszerünk működését.

Mi az ami gyengíti a működését?

Mára a globalizálódott kereskedelem, a fejlődő tartósítóipar, a gyengébb talaj, a korai betakarítás, és a terményhozamok mesterséges növelésének hatására alig van különbség a téli illetve a nyári étrendünk között. Értsd: télen és nyáron is vitaminhiányos az étkezésünk. Ráadásul a mai rendszertelen étkezés, gyorsételek, különböző adalékanyagok sem járulnak hozzá , hogy vitaminokkal és ásványi anyagokkal bőségesen el legyen látva a szervezetünk. Tehát ami támogatná az immunrendszerünket, abból hiányunk van, ami leterhelni, azt azért folyamatosan adagoljuk neki (mesterséges anyagok).

Ezért érdemes rendszeresen és pótolni  a vitaminokat, és nem a minimum menyiségekben. Gondoskodjon rendszeresen immunrendszeréről!

400 Ft kedvezmény Önnek most!

Ehhez szeretnénk most hozzájárulni egy kedvezményre jogosító kuponnal. Keresse a téli Vitaking kuponokat kedvenc vitamin üzletében! Vásároljon Vitaking termékeket, és váltsa be a kedvezményét.  A felhasználási feltételeket a kuponon találja.

Termékeinket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!

Vitaking partnerek térkép