A gránátalma egy csodaszép gyümölcs, benne fényes, vörös színű „gyöngyökkel”, amik édes, lédús nedűt tartalmaznak. A gyümölcs levét évezredek óta használják gyógyszerként. Ennek egyik oka, hogy több, mint 100 fitokemikáliát tartalmaz. A fitokemikáliák a növényekben található bioaktív vegyületek, amelyek az adott élelmiszerekben speciális védőhatást .
A dióban gazdag étrend segíthet csökkenteni az alacsony sűrűségű lipoprotein vagy más néven a „rossz” koleszterinszintjét, és javíthatja a szív általános egészségi állapotát, de a dió fogyasztása számos más egészségügyi előnnyel is járhat. A dió jelentős mennyiségben tartalmaz alfa-linolénsavat (ALA) is, amely az omega-3 .
A karácsonyi menüben sokféle étel szerepelhet, de mindegyikhez más és más kísérő illik, csak a példa kedvéért, halászlé mellé vörösbor, rántott ponty mellé fehérbor passzol. Ám ha tisztán egészségmegőrzés szempontjából vizsgáljuk a dolgot, azt kell mondanunk, hogy a vörösbor jobb választás mint a fehérbor. .
A téli mínuszok, és a hideg szeles idő nem csak az immunrendszernek jelent kihívást, hanem a bőrünket is megviselheti. Ismerős a húzódó száraz érzés, melynek eredményeképpen a bőr berepedezik és elkezd hámlani? Összegyűjtöttünk néhány tippet, mely sokat javíthat ezen és télen is egészséges és .
Táplálékunk legyen az orvosságunk (Hippokratész) Az immunrendszer, beleértve a gyulladást vagy lázat előidéző összetevőket, az alapja a kórokozó támadók elleni védelemnek, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat és más élősködőket. Ezért egész évben fontos immunerősítő ételeket fogyasztani, de különösen a hideg időben és influenza szezonban. Ez idő alatt .
A cukormentes étrend egyre népszerűbb, hiszen az emberek továbbra is igyekeznek hatékony módszereket keresni az egészséges élethez vagy a fogyáshoz. A cukormentes étrend összes egészségügyi előnye mellett azonban figyelembe kell vennünk néhány egyéb szempontot is. Ebben a cikkben nyolc gyakorlati tippet ismertetünk a cukorbevitel .
A tőzegáfonya, vagy más néven a vörös áfonya népszerű szuperélelmiszer. Az emberek előszeretettel fogyasztják mártás vagy gyümölcslé formájában. De sokan használják őket töltelékhez, rakott ételekhez vagy desszertekhez is. Sok ember tartja az áfonyát szuperélelmiszernek magas tápanyag- és antioxidáns tartalma miatt. Sok kutatás összekapcsolta az .
Az év végi hajtás, bevásárlási roham és a megszokottól eltérő étkezés rányomhatja a bélyegét az ünnepekre is. Ilyenkor igazi kihívás megtartani jó közérzetünket és egészségünket. Ezek az egészségtippek segíthetnek, hogy Szentestére ne csak a lakás ragyogjon, hanem testünk, lelkünk is, vagy legalábbis kellemes közérzettel .
Az oxidatív stressz a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyhiánya a szervezetben, ami sejt- és szövetkárosodáshoz vezethet. Ez egy természetes jelenség, és szerepet játszik az öregedési folyamatban. Több tudományos bizonyíték sugallja azt, hogy a hosszú távon számos krónikus állapot kialakulásához járul hozzá. Ilyen állapot .
A vas létfontosságú alkotóeleme a hemoglobinnak és a mioglobinnak, hiányában ezek a fehérjék nem képesek az oxigénszállításra. Ezen mindenki által ismert funkciója mellett számos anyagcsere-enzim működéséhez is nélkülözhetetlen. Annak ellenére, hogy a szervezet vasegyensúlya egyedülálló abban, hogy a szervezetben tárolt mennyisége hatással van a .