Fogyókúrás zsírok
Joggal merül fel a kérdés: hogyan lehet egy zsír fogyókúrás? Mitől fordulhat elő, hogy miközben megnöveljük a zsírbevitelt, fogyunk tőle? Mik azok a fogyókúrás zsírok?
A válaszhoz érdemes átgondolni az elmúlt húsz év zsírmentes diétaőrületét, amikor azt tanácsolták a túlsúlyos embereknek, hogy kerüljék az étkezési zsírok minden formáját és helyette egyenek rostokban gazdag szénhidrátokat, ami az élelmiszeripar szerint egyenlő a kekszekkel. Ez a „jótanács” azt eredményezte, hogy az emberek vígan rágcsálták a zsírmentes kekszeket a foteljükben és csodálkoztak, hogy egyre fáradtabbak és egyre nagyobb a súlyfeleslegük. Az eredmény rémes. Nem csak a túlsúlyos emberek száma nőtt meg ugrásszerűen e két évtized során, hanem a cukorbetegség is. Amiatt, hogy egy köztisztviselő átlagos étrendje 80%-ban finomított szénhidrátokból áll a vérük zsírtartalma vészesen megnövekedett, a hasnyálmirigyük beteg. És ma már nem a középkorúak jellemző betegsége csupán, de a tinédzserek is szembesülnek a cukor és a liszt átkozott eredményeivel. Pedig tudjuk, hogy a zsírok nem csak nélkülözhetetlenek az élethez, de vannak olyan zsírok, amik gyógyhatásúak.
Mostanában ezeket „jó zsíroknak” szokták nevezni, szembe helyezve a „rossz zsírokkal”. ezek fogyókúrás zsírok.
A CLA is egy ilyen „jó zsír”.
A CLA (Conjugated Linoleic Acids) nevét a lenolaj után kapta, mert először ebből sikerült kivonni (Linum=len, latinul).
A CLA segít a túlsúlytól megszabadulni. A fogyasztása meggyorsítja a test zsír metabolizmusát, miközben lassítja az étkezési zsírok testzsírrá alakulását.
Hogyan működnek a fogyókúrás zsírok?
Bizonyos értelemben amennyiben a testünk elegendő zsírt kap az étrendből, nem érzi úgy, hogy fel kellene halmoznia a zsírszövetekben. Ez az előny még fokozottabbá válik amikor kizárjuk az étrendből a silány minőségű zsírokat, mint a hidrogénezett margarinok (minden pékipari termékben benne van) és az olcsó növényi olajok (pl. szója, napraforgó, repce). Helyettük kisebb mennyiségben, de értékes olajokat kell fogyasztani, mint például az olíva, ligetszépe, CLA, mogyoró, dió és extraszűz kókuszolaj. Ha ezt a változtatást meglépi a saját étkezésében és elhagyja a finomított szénhidrátokat, a szervezete magától meg fog gyógyulni és a vérének zsírtartalma beáll egy egészséges szintre.
Mennyit fogyasszunk?
Fontos tudni, hogy egy tanulmányban résztvevők naponta több mint három gramm CLA zsírsavat fogyasztottak. Ez elég nagy adag. A legtöbb ember soha nem fog semmi eredményt tapasztalni a CLA fogyasztásától egyszerűen azért, mert keveset eszik belőle. A ma kapható legtöbb kapszula mindössze 500mg olajat tartalmaz, amiből naponta 6-8 darabot kell megenni az eredmény érdekében. Nincs semmi rossz ezzel a mennyiséggel. A legtöbb ember egyszerűen óvakodik attól, hogy sok kapszulát egyen meg, és azt szeretné, ha az egész napi étrendkiegészítője, beleértve minden vitamint, ásványianyagot, gyógynövényeket és zsírokat, egyetlen tablettába beleférne. Sajnos ez nem megoldható.
Az ilyen típusú étrend-kiegészítők nem gyógyszerek. Ezek élelmiszerek. A CLA szintén élelmiszer. Nem gyógyszer. Élelmi mennyiségben kell fogyasztani. Akárhogy is a CLA segít a fogyásban, de ne feledjük, hogy nem a mozgás helyettesítőjeként kell szedni. Némi étrendi módosítással igen látványos eredményt érhetünk el. Ha az egyszerű szénhidrátokat jó minőségű proteinre cseréli és mozog hetente 3×30 percet, a CLA sokkal jobban fog működni, mint magában.
Egészítse ki tavaszi diétáját szuper tápanyagokkal és legyenek benne fogyókúrás zsírok!
Termékeinket keresse partnereinknél!