A jó egészség megőrzéséhez alapvető a megfelelő táplálkozás. Hippokratészt idézve is elmondhatjuk, hogy “A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen”. Szerencsére akadnak olyan kutatók, akik azon dolgoznak, hogy a természetes anyagok egészségre gyakorolt előnyeit vizsgálják a kizárólag mesterségesen előállítható termékek helyett. Az általuk készített .
A szegycsont mögötti, mellkas tájékán jelentkező “gyomorégés” ismerős tünet lehet azoknak, akik a reflux nevű jelenséget már megtapasztalták magukon. A fájdalmat gyakran kíséri böfögés, émelygés és a száj vagy a torok savas íze. A reflux kezelése természetes módszerekkel is megoldható. De pontosan hogyan kezelhetőek .
A kaliforniai Dr. Rath Kutatóintézet tudósai kiadtak egy új tanulmányt, amely első ízben bizonyítja, hogy csak a C-vitamin következetes, napi fogyasztása képes megvédeni a szívünket a betegségekkel szemben. A tanulmány azt is kimutatta, hogy ennek az alapvető mikrotápanyagnak a szabálytalan fogyasztása sajnos nem képes .
A hársfa egy magas, sűrű levelű, lombhullató fa, amit leginkább Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban találhatunk meg. Az évek során az emberek felfedezték, hogy a fa különböző részei, például a virága, a levelei és a belső kérge remekül használható gyógyászati célokra, főként tinktúrák, .
Néhány héttel ezelőtt az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomása adománygyűjtés útján szeretett volna beszerezni néhány ózongenerátort.
Több írásomban és előadásomban kritizáltam már a kalcium fogyasztást abban a formában, ahogy manapság javasolják orvosok és kereskedők egyaránt. Ismét olvastam egy publikációt, ami azt vizsgálta, hogy mekkora haszna van egy kalcium tablettának. A vizsgálat valódi mérésen alapuló, placebo kontrollált kísérlet volt és az .
Az alma egy nagyon tápláló gyümölcs. Egy régi mondás is ezt sugallja nekünk: “Naponta egy alma az orvost távol tartja”. Úgy tűnik, hogy ez a megállapítás tudományosan is bizonyítható. A Nature Communications folyóiratban közzétett tanulmányt készítő tudósok azt vizsgálták, hogy a flavonoidokban gazdag étrend .
A nyári szezonban nagyon sokan szívesen fogyasztják a finom lédús cseresznyét. Ez az élénk vörös gyümölcs nagyszerű keveréke az édes és savanyú ízeknek, színe pedig tökéletes színvilágot ad a desszerteknek. A cseresznye nyersen is fogyasztható, de felhasználható különböző süteményekhez, tortákhoz vagy pitékhez egyaránt.
A jellegzetes, pikáns ízű tőzegáfonyával már az amerikai őslakos indiánok is szívesen ízesítették ételeiket, de használták festékként és gyógyszerként is. Már a korai telepesek felfedezték, hogy ha az áfonyát a juharszirupban felfőzik, akkor a kesernyés gyümölcs édes szósszá válik, ami a sült húsok páratlan .
Számos tényező befolyásolja a betegségek folyamatát, de közülük nagyon sok az ásványi anyagok hiányára vezethető vissza. Ezt nem nehéz elhinni, tekintettel a talajviszonyok jelenlegi állapotára, hiszen azok ásványi anyag tartalma ma már rendkívül alacsony. Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd pótolni a hiányzó ásványokat, mindenképp .