Leírás
Chia a maják szuper étele
A chia mag (azték zsálya) Dél-Amerikából származik, ahol a Maják és az Aztékok használták optimális fizikai és mentális állóképesség támogatásához. Maga a “chia” szó a Maja nyelvben energiát jelent, ami nem is meglepő, ha csak azt tudjuk, hogy milyen hatalmas a tápértéke.
Kitűnő rostforrás. Ezek az apró magvak tele vannak kalciummal és bórral.
A chia mag:
- 5 x több vasat tartalmaz, mint a spenót.
- 10 x több omega-3-at tartalmaz, mint a lazac.
- 5 x több kalciumot tartalmaz, mint a tej.
- 3 x több elemi rostot tartalmaz, mint a korpa.
A Chia mag könnyen beilleszthető az étrendedbe!
Az azték zsálya egyik nagyon jó tulajdonsága az, hogy ízetlen!
Elképzelhető, hogy elsőre furcsán hangzik elsőre, de abban a pillanatban, hogy beilleszted az étrendedbe a chia magokat, meg fogod érteni, miért jó az, hogy ízetlen. Mivel a magok teljesen semleges ízűek, igazából bármilyen ételbe vagy italba keverve használhatod, nem fogja megváltoztatni az étel vagy ital ízét.
A chia maggal könnyen készíthetsz tápanyagban gazdag ételeket. Keverd a magokat pl. müzlibe, pudingba vagy joghurtba. Amennyiben nem enni, hanem inni szeretnéd, tedd bele akár gyümölcslébe. Recept ötletek.
Dúsíthatod vele salátádat, vagy beleteheted a levesbe. Igazán változatosan használhatod. Például süteménybe, vagy kenyérbe is belesütheted.
Fogyaszd a CHIA mag mindennap fogyasztható, és esténként abban a nyugodt tudatban fekhet le aludni, hogy aznap is tett valamit a hosszú és egészséges életért.
Származási hely: Bolívia
Értékelések
Még nincsenek értékelések.