Maca gyökér a Lepidium Meyenii növény összemorzsolt gyökere. Segítheti az egészséges energiaszint megtartását. Évezredeken át az inkák szuperétele volt. Gyökérrostja gazdag a különféle serkentő hatóanyagokban. Több mint 300 illat-, színanyag és illóolaj található benne. A macagumót a perui őslakosok már régóta igen értékes növényként tartják számon. A .
(Silybum marianum): a Földközi-tenger vidékén és Délnyugat-Ázsiában őshonos növény, magját és föld feletti hajtásrészét hasznosítják. Szilimarint, szilibinint, flavonoidokat, szterolokat tartalmaz. Görcsoldó, segíti az epeműködést, védelmet nyújt a májnak (antioxidáns, szabadgyök fogó), fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav- és a fehérjeszintézist. Májgyulladás, májzsugorodás esetén, valamint a .