Maca gyökér a Lepidium Meyenii növény összemorzsolt gyökere. Segítheti az egészséges energiaszint megtartását. Évezredeken át az inkák szuperétele volt. Gyökérrostja gazdag a különféle serkentő hatóanyagokban. Több mint 300 illat-, színanyag és illóolaj található benne. A macagumót a perui őslakosok már régóta igen értékes növényként tartják számon. A .
(Majoranna hortensis): Észak-Afrikában, Délnyugat-Ázsiában, a mediterrán vidékeken őshonos növény, melyet sok helyen termesztenek. Elsősorban fűszernövényként ismert (szárított, morzsolt levelek és virágzat), gyógyászati célokra a növény virágos, leveles szárát hasznosítják, amely szabinént (illóolaj), cserzőanyagokat, flavonoidokat tartalmaz. Serkenti a gyomornedvek elválasztását, görcs és nyálkaoldó. Étvágytalanság, emésztési .
(Ruhus idaeus): Közép-Kelet-Európában, a Kárpátokban őshonos növény. Gyümölcsét és leveleit (szárítva) hasznosítják. Galluszsavat, cserzőanyagokat, flavonoidokat, gyümölcssavakat, kis mennyiségű A-, B- és C-vitamint, az ásványi anyagok közül káliumot tartalmaz. Leveleit hasmenés, a szájüreg és a garat gyulladásai esetén használják, de a málna kitűnő vértisztító, vese- .
(Malva sylvestris): Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában egyaránt honos, már az ókorban is nagyra tartott gyógynövény. Nyálkaanyagokat, flavonoid-szulfátokat, cseranyagokat, antociánokat (a virágban) tartalmaz. Elsősorban gyulladáscsökkentő és nyálkahártya-nyugtató hatása ismert. Felső légúti hurut, torokfájás, köhögés, rekedtség, gyomor- és bélhurut elleni gyógyhatásai igazoltak. A szájüreg nyálkahártyájának gyulladásait .
(Citrus reticulata vagy Citrus nobilis): Délkelet-Ázsiában és Laoszban őshonos fa, gyümölcse népszerű csemege. Maga a termés pogácsa alakú, édes és illatos. Az eredeti mandarinban sok mag található, azonban az utóbbi időben nemesítettek mag nélküli fajtákat is. C-vitamin és béta karotin tartalma rendkívül magas, baktériumölő, .
(Prunus dulcis): Nyugat-és Kelet-Ázsiában őshonos fa, termését hasznosítják. Alapvetően két fajtát különböztetünk meg; a keserűmandulát, mely amigdalint tartalmaz és a b17-vitamin néven vált ismertté. Másik fajtája az édesmandula, ami elsősorban konyhai alapanyagként ismert. Érdekes, hogy míg hazánkban elsősorban a szárított mandulát fogyasztjuk, addig jó .
(Mangifera indicia): a Himalája trópusi völgyeiből származó fa, melyet a hindu írások szerint már több, mint 4000 éve nagy tisztelet övez. Valószínűleg a XIV-XV. században jutott el Arábiába, Perzsiába és Amerikába, napjainkban már a Hawaii-szigeteken, Madagaszkáron, a Kanári szigeteken, Kubában és Jamaicában termesztik .
(Silybum marianum): a Földközi-tenger vidékén és Délnyugat-Ázsiában őshonos növény, magját és föld feletti hajtásrészét hasznosítják. Szilimarint, szilibinint, flavonoidokat, szterolokat tartalmaz. Görcsoldó, segíti az epeműködést, védelmet nyújt a májnak (antioxidáns, szabadgyök fogó), fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav- és a fehérjeszintézist. Májgyulladás, májzsugorodás esetén, valamint a .
(Cera alba): a méhek által testük váladékaiból előállított anyag, melyet a lépek építésénél használnak, elsősorban annak légmentes lezárására. Nagyon rugalmas, és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. A méhviasz vegyi összetétele ingadozik a méh táplálkozása, a sonkoly minősége és feldolgozása szerint. A viasz többféle vegyület keveréke: .
Az egyik legértékesebb táplálékfajta, s egyben az egyik legjobb energiaforrás. Méhek állítják elő, azonban igazi méznek csak a mézelő méhek által készítettek nevezhetők. Közel 80 százalékban szőlő-és gyümölcscukrot, 17 százalékban vizet, valamint elenyésző százalékban sacharase-t tartalmaz. Vértisztító hatása miatt vitalizálja, frissíti a szervezetet, segít .