A jóízű, finom illatú fahéj kéreg Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadon termő trópusi fa héja adja magát a fűszert. A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10–15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből .
A fekete áfonya gyógyhatását a benne található antocián nevű anyagnak köszönheti, amely kitűnő antioxidáns tápanyag. Ennek a hatóanyagnak a révén a szabad gyökök néven ismert molekulák által károsodott sejtek regenerálódhatnak. A fekete áfonya termése (és a belőle előállított készítmények) a látás és számos szembetegség .
(Allium sativum): Közép-Ázsiából származó, jellegzetes ízű és illatú, már az antik világban is nagy becsben tartott (elsősorban, mint konyhafűszer) növény, mely étvágygerjesztő, erősíti a gyomrot, képes megszüntetni a felfúvódást, és csillapítja a görcsöket. Gyógyszerként is alkalmazták és alkalmazzák ma is bélfertőtlenítő, féreghajtó, antibakteriális, valamint .
A korai 1940-es években egy eddig ismeretlen, érdekes anyagot fedeztek fel a kutatók a spenót levelében. Folsav néven vált ismertté, ami a latin levél szóból (folium) származik. Ma folsav néven a szintetikus formát értjük, míg folát néven hivatkozunk azokra a vegyületekre, amik a természetben .
A fűrészpálmát (Saw Palmetto) már régóta ismeri a népi gyógyászat. Az észak-amerikai indiánok a húgyúti fertőzések kezelésére használták. Az első telepesek pedig látva, hogy a pálma bogyóit eszegető állataik milyen életerősek lesznek, a gyengélkedőknek is ezt adták, hogy erőre kapjanak, majd szűnni nem akaró .