Az acai berry (ászáj vagy ászái) bogyó vagy gyümölcs az amazóniai esőerdőben lelhető fel, pálmán nő és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, rendkívül ízletes, ráadásul gyógyító hatása legendás hírű. Az acai bogyóban .
Az Acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry) mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi .
Az algákat egyesek a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon. Egyszerű felépítésű, vízben élő növények. Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a legtöbb táplálékfajta, ezért az utóbbi időben a tengeri hínárhoz hasonlóan egyre gyakrabban használják őket természetes táplálék-kiegészítőként. Magas a fehérje, az A-, B-, .
(Maius domestica): ősi kultúrnövény. Hazája Európa és Kis-Ázsia. Számos fajtáját termesztik. Már az ókori rómaiak is előszeretettel fogyasztották, az egyik legértékesebb gyümölcs. Gyümölcscukrot, szerves savakat, pektint, cserzőanyagot, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamint és a héja béta-karotint tartalmaz. Az .
(Aloe barbadensis): a liliomfélék családjába tartozó növény. Főleg a száraz, meleg vidékeken honos: Afrika, Dél-Amerika, Kalifornia, de termesztik Japánban, a Karib-tengeri és a mediterrán térségben is. A szöveteiben található szagtalan, tiszta kocsonyás anyagot ősidők óta dokumentáltan használják gyógyszerként (i.e. 1500-ban már feljegyezéseket írtak róla). .
(Ananas comosus): Közép-és Dél-Amerikában őshonos, ma már azonban több helyen, elsősorban a nyugat-indiai szigeteken, Tajvanon, Malajziában, Hawaiin és Dél-Afrikában is termesztett fa, termése. Maga a gyümölcs kellemes, édes illatú, sárgásfehér színű, lédús, kissé savanyú. Több fajtája ismert. Kis mennyiségű mangánt, káliumot, kalciumot és magnéziumot, .
(Cynarae scolymus): a fészkes virágzatúak családjába tartozó, Észak-Afrikában őshonos fészkes virágú zöldség és gyógynövény. Európában már régóta nagy mennyiségben termesztik, a mediterrán konyha egyik legkedveltebb alapanyaga. A-, B-, C-vitamint, cynarint, flavonglikozidákat tartalmaz. Serkenti a máj szöveteinek regenerálódását, mert fő hatóanyaga a cynarin a májsejtek fehérjeszintézisét stimulálja. .
Az ashwagandha (indiai ginzeng, álombogyó néven is ismert) egy Délkelet-Ázsiából származó gyógynövény, mely a gyömbérek családjába tartozik.Az alternatív gyógyászatban már régóta előszeretettel használják különféle egészségügyi területeken. A növény az emberi egészségre megannyi különböző vonatkozásban pozitív hatást fejt ki. Ezek az Ashwagandha növény pozitív egészségügyi .
Ásványi sók: a védőtápanyagokhoz tartoznak. Szervetlen anyagok, melyek a természetben is megtalálhatók Az ásványi anyagokra a szervezet normális működése miatt van szükség. Két nagy csoportra oszthatjuk őket, az ún. makroelemekre: kalcium (Ca), magnézium (Mg), nátrium (Na), kálium (K), és az ún. mikroelemekre (nyomelemek). Nélkülük .
C-vitamin, az egyik legismertebb vitamin. Nélkülözhetetlen pl. a kötőszövetek, a csontszövet, a fogak képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, és számos más anyagcsere-folyamathoz, pl. többek között a vas felszívódásához. Az aszkorbinsav por formában tartalmazza a C-vitamint, ami így egy rendkívül jó forrása lesz ennek az igen fontos .