A Föld Napja alkalmából - környezetvédelem és immunerősítés egyben

A Föld Napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben az ENSZ április 22-ét a Földanya Nemzetközi Napjává nyilvánította. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást, kerékpáros felvonulást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák.

Hogyan védje a környezetét és ezzel egyben hogyan fogja erősíteni az immunrendszerét?

Néhány tipp az immunrendszer egészségéért és a Föld védelméért, nem csak a mai napra, hanem egész évre.

Mozogjon aktívan minden nap legalább fél órát

Ha teheti egy rövidebb távot ne autóval, vagy tömegközlekedéssel tegyen meg, hanem gyalog, vagy biciklivel. A rendszeres mozgás, mint a tempós gyaloglás, kocogás, kerékpározás, javítja az immunrendszer működését, segít megelőzni a cukorbetegséget és a csontritkulást, segít rugalmasan tartani az érfalakat és nem mellékesen hozzájárul a fogyáshoz is, valamint fokozza a jó hangulatot.

Tüntesse el a méreganyagokat a lakásából és a munkahelyéről

Egy átlagos lakás tele van olyan háztartási vegyszerekkel (mosószerek, takarítószerek, illatosítók) amik alapanyagai között számos mérgező vegyület megtalálható. Ezek éppen úgy bejutnak a levegővel s a bőrön át a szervezetbe és éppen úgy az immunrendszerünk lefoglalása a fő kártételük, mint a kozmetikai vegyszereknek. Cserélje le ezeket méreganyagmentes termékekre. Amennyiben azonban olcsó megoldást szeretne, a szódabikarbóna és az ecet évek óta tökéletesen működik a mi háztartásunkban is.

Szabaduljon meg azoktól a kozmetikai termékektől, amik mérgező vegyszereket tartalmaznak

A bőrünkön keresztül nagyobb mértében szívódnak fel a méreganyagok, mint az emésztőrendszerünkön keresztül. A kozmetikai ipar éppen olyan mértékben használ mérgező vegyszereket, mint az élelmiszeripar. Olvassa csak el az összetevők listáját! A legtöbb testápolási cikk mint például a samponok, tusfürdők, amiket hagyományos üzletekben megvehet olyan mérgező adalékokat tartalmaznak, amik fenyegetik az egészségét azáltal, hogy lekötik az immunrendszerének figyelmét. Amikor ezek a termékek a bőrével érintkeznek, belépnek a véráramba éppen úgy mintha megették volna őket. Mivel azonban a bőrünk nem érzi az ízeket, nem lesz hányingerünk tőlük. Cserélje le ezeket a termékeket olyanokkal, amik kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. Ezeket az immunrendszer a saját testéhez tartozónak fog érzékelni és nem bajlódik velük. És nem utolsó sorban ezzel a környezetét is védi. Kedvenc bioboltjában, vagy vitamin üzletében biztosan talál olyan termékeket, melyek megfelelnek a fent említetteknek.

Mit tehet még?

Zöldítse a környezetét, ültessen fát, termeljen haszonnövényeket, komposztáljon, közlekedjen közösen, kész helyett egyen friss hazait (ez szintén jót tesz az immunrendszernek).

 

 

Forrás: Naturhirek