Görögszéna mag

Görögszéna
Görögszéna

A görögszéna egyike azon gyógynövényeknek, amelyek a legrégibb korok óta szolgálják az ember egészségének megőrzését.Nagyon gazdag makro– és mikroelemekben.

Kategóriák: , Címke: Brand:

A görögszéna gyógyászati értékét az indiai, egyiptomi (arab), görög, kínai népi és tudományos gyógyászatban kiemelkedőnek tartják, ezen országokban általánosan fogyasztják. Közvetlen feldolgozásával számos szabadalmaztatott gyógyszer készül.

  • Egyiptomban és Etiópiában a kenyeret fűszerezik vele, a görögök a nyers vagy főzött magvakat mézzel fogyasztják. Sok vasat tartalmazó csíráit salátába keverik. Nagyobb, zsenge leveleit apróra vágják és frissen, vagy párolva tálalják. Egyiptomban kedvelt étel a tejbe áztatott görögszénamag, de teaként is fogyasztják.
  • Indiában, a Közel-Keleten népszerű fűszer. Összetört levelét és magját pirítva karis ételek ízesítésére és besűrítésére használják. Szinte minden curryben megtalálható; emellett használják a csatni, a sambhar és az etiópiai berbere fűszerkeverékben is. Kesernyés íze a juharcukorra hasonlít, ezért az USA-ban a valódi juharcukrot pótolják vele.
  • Színezőanyagként sajtokhoz és egyéb élelmiszerekhez adják.

Próbálja ki Görögszéna termékünket!

 

Figyelmeztetés

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Tudnivalók

14 év alatti gyermekeknek és várandósoknak nem ajánlott a fogyasztása!

Kiszerelés

90 kapszula

Napi ajánlott mennyiség

2 kapszula

OÉTI bejegyzési szám

13871/2014

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Görögszéna mag”

Érdekelhetnek még…

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com